2 Bib Web Awards voor Luisterpuntbibliotheek met de Anderslezen-app

05/12/2017

Afbeeldingsresultaat voor bib web awardDe Bib Web Awards worden jaarlijks uitgereikt voor de verdienstelijke websites en -toepassingen binnen de Vlaamse BDI-sectoren. De luisterpuntbibliotheek met de Anderslezen-app kaapte gisterenavond 2 hoofdprijzen weg. Ze wonnen naast de publieksprijs ook de gouden Bib Web Award binnen de categorie ‘Trending’. De Anderslezen-app is ontwikkeld door Sensotec.

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Deze bibliotheek bezorgt lectuur aan blinden, slechtzienden, personen met dyslexie, MS- en afasiepatiënten. Luisterpunt heeft duidelijk een trouw en vurig publiek van stemmers want het is niet de eerste keer dat ze de publieksprijs winnen.

Wat is de Anderslezen-app?

Mensen met een visuele beperking kunnen dankzij de app anderslezen.be hun Daisy-boeken van de Luisterpuntbibliotheek, kranten of tijdschriften beluisteren op hun smartphone of tablet. Voorheen kon dit enkel online via de DAISY-speler, pc, webbox of op cd. De gebruikers kunnen niet alleen lineair lezen, maar ook door teksten navigeren, browsen en content streamen en downloaden. Eigenlijk wordt de leeservaring hierdoor superieur aan het klassieke lezen op papier.

www.anderslezen.be biedt mensen met een leesbeperking de gelegenheid om boeken, tijdschriften en kranten online te beluisteren. Dankzij de Anderslezen-app kunnen de lezers ook luisteren op smartphone en tablet.

Welke functies heeft de anderslezen-App?

  • Lees Daisy-boeken, audiokranten en/of luistertijdschriften op je Anderslezen boekenplank
  • Download en luister offline verder
  • Navigeer via DAISY knoppen, op titel of op pagina
  • Beluister sneller of trager
  • Maak de tekst groter of verander de kleuren om beter te kunnen lezen
  • Bij de audiokranten volgt de tekst de audio (het zogenaamde karaokelezen)
  • Maak bladwijzers en gebruik ze op al je toestellen

De app kan gratis gedownload worden via de Apple App Store of de Google Play Store.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit