Alinea Online licenties voor Oekraïense leerlingen

Scholen in ons land organiseren zich om gevluchte kinderen uit Oekraïne een plekje op hun schoolbanken te geven. Om leerlingen uit Oekraïne op te vangen in onze scholen stelt de Vlaamse regering een aantal maatregelen voor, want ook Oekraïense kinderen hebben recht op onderwijs. Voor de organisatie hiervan kunnen scholen rekenen op de nooit aflatende inzet van hun leerkrachten en zorgteam, extra middelen die vrijgemaakt zullen worden door het ministerie, maar ook op Lexima.

Vanuit een aantal scholen bereikte ons de vraag of wij hun Oekraïense leerlingen kunnen ondersteunen met gratis Alinea Online licenties. Natuurlijk willen wij ook ons steentje bijdragen. Alinea Online is erg geschikt om met meertaligheid om te gaan en beschikt nu ook over een Oekraïnse en Russische voorleesstem wat een extra hulp kan zijn bij het begrijpen van de Nederlandse handboeken. De leerlingen kunnen er ook thuis mee aan de slag en met de UI in het Engels en een zeer eenvoudige werkomgeving kunnen ook de ouders er hun weg in vinden. Vul het formulier hieronder in om gratis licenties aan te vragen.

Met onze programma’s voor beter lezen en leren willen we iedere leerling helpen het beste uit zichzelf te halen, wat we al doen voor bijna 6.000 scholen vanaf de kleuterklas tot de universiteit.

In scholen worden anderstalige nieuwkomers o.a. opgevangen in de klas of in aparte onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers (OKAN).  Voor de ettelijke duizenden Oekraïense vluchtelingenkinderen is taal de eerste grote hindernis die ze moeten overwinnen na hun vlucht uit oorlogsgebied.  Heel wat anderstalige nieuwkomers hebben in de afgelopen jaren onze voorleessoftware Alinea gratis gebruikt via het Leesvoor.Vlaanderen project. Op die manier kunnen ze hun lesmateriaal en Adiboeken (www.adibib.be) laten voorlezen in het Nederlands, Engels of Oekraïens, en dit met ondersteuning van zowel beeldwoordenboeken, als verklarende en vertalende woordenboeken.

Helaas komen Oekraïense kinderen nog niet in aanmerking om gebruik te maken van dit aanbod van het Vlaams Ministerie van Onderwijs. Heel wat van onze scholen vroegen ons daarom al of wij, als leverancier, hun nieuwe leerlingen kunnen verder helpen door hen een gratis account te bezorgen.

Op deze vraag willen wij graag ingaan. Onze missie is namelijk om alle kinderen te helpen, om alle scholen op een effectieve en duurzame manier te ondersteunen waar mogelijk.

Scholen kunnen voor deze Oekraïense leerlingen een gratis licentie aanvragen voor Alinea Online. Deze webtoepassing is namelijk de meest gebruiksvriendelijke voorleessoftware en kan ingezet worden zonder installatie, want dit compenserend programma is volledig webbased.

Met Alinea Online kunnen de plus-leerlingen bijvoorbeeld

  • alle tekst voorlezen in verschillende talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Oekraïens,…
  • beeldwoordenboeken, verklarende woordenboeken, vertalende woordenboeken en online vertaalfunctie gebruiken om tekst beter te begrijpen
  • individueel oefenen op de correcte uitspraak van het Nederlands, Frans, Engels, … dankzij de dicteerfunctie (spraak-naar-tekst)

Alinea Online omvat 2 onderdelen.

Met onze handige instructievideo’s is iedere leerling en leerkracht snel vertrouwd met de mogelijkheden die Alinea te bieden heeft!

 

Vraag vandaag nog jouw gratis licentie aan via dit formulier.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit