fbpx

Artikels over dyslexie

Met letterkoekjes en rijmpjes leer je vlotter lezen

Herkent je kleuter afzonderlijke klanken in woorden, zoals de ‘v’ in vis? Kan hij klanken aan letters koppelen? Herkent je dochter rijmwoordjes of heeft ze interesse in boeken? Als het antwoord op die vragen negatief is, dan is de kans groter dat je kleuter problemen zal ondervinden bij de leesstart in het eerste leerjaar.

Om verder te lezen klik hier


EY: dyslectische medewerkers verrijken bedrijven

Mensen die dyslectisch zijn, hebben ‘unieke vaardigheden’. De manier waarop zij de wereld bekijken en ermee omgaan, zou organisaties kunnen helpen om de uitdagingen van het bedrijfsleven in de 21ste eeuw het hoofd te bieden, schrijven EY en liefdadigheidsorganisatie Made by Dyslexia.

Om verder te lezen klik hier


Toepassingen van taal- en spraaktechnologie bij een leeshandicap

Natuurlijke stem of synthetische spraak? Als ik op feestjes en partijtjes vertel dat ik bij Dedicon werk, en vervolgens uitleg dat Dedicon boeken, kranten en tijdschriften toegankelijk maakt voor blinden en slechtzienden, wordt vaak opgemerkt dat dat toch niet meer nodig is. “Je hebt tegenwoordig toch van die computerprogramma’s die alles kunnen voorlezen”. En direct hierop volgend: “Je hebt dan toch niet zoveel mensen nodig die al die boeken en kranten komen inlezen”.

Om verde te lezen klik hier

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit