Schrijf je in voor een interactieve webinar over de toepassing van het digitale leesbevorderingsplatform Boekies en het online leesinterventie-programma Bouw! in de logopedische praktijk.

Al onze educatieve softwaretools kunnen ingezet worden in de logopedische praktijk. Voor elk product hebben we dan ook een specifiek therapeutenaanbod.

Webinar voor logopedisten

In deze interactieve webinar van +/- 60 minuten tonen onze consulenten hoe het digitale leesbevorderingsplatform Boekies en het online leesinterventie-programma Bouw! aansluiten op de noden en interesses van jullie patiƫnten en hoe je hiermee aan de slag kan gaan. De webinar is gratis maar inschrijven is verplicht. Interesse? Schrijf je dan nu in!

De preventieve leessoftware Bouw! vormt, samen met Boekies, de basis van een integrale aanpak van leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie. Met deze digitale educatieve tools wordt geletterdheid op ieders niveau gestimuleerd.

Logopediste Ilse Wijckmans verwoordt de sterktes van Bouw! als volgt:

  • Het programma is goed opgebouwd met een korte en duidelijke uitleg.
  • Het is een therapeutisch programma bruikbaar door ouders.
  • De sterke automatisatie en herhaling (dezelfde vorm, andere letters en woorden) zorgt voor goede herkenbaarheid.
  • Het spelelement draagt bij tot de motivatie om te oefenen.

 

Logopedisten in opleiding, Lieze en Justine, zien Bouw! als een grote meerwaarde:

  • Voor therapeuten als aanvullende tool bij reguliere therapie. Elk kind is anders waardoor de zoektocht naar de juiste motivatietrigger belangrijk is.
  • Voor ouders omdat de tutor-rol binnen Bouw! hen een kader biedt om beter met hun kind aan de slag te kunnen.
  • Voor scholen omdat het ingebouwd wordt in het lesprogramma van de school, waarbij de tutor-rol vrij kan ingevuld worden door een oudere medeleerling, vrijwilliger, (zorg)leerkracht of (groot)ouder

De beide enthousiaste twintigers onderzoeken de effectiviteit van Bouw! als leesinterventie bij kinderen met een leesachterstand in het eerste en tweede leerjaar en kijken verwachtingsvol uit naar even positieve resultaten als in Nederland.

Lees hier het interview met Lieze en Justine.

Logopediste Veronique over Boekies:

“Boekies heeft heel wat pluspunten. Een erg aantrekkelijke en mooie interface. Een ruime keuze aan boeken met voor elk wat wils. De duidelijke handleiding helpt je doorheen elke twijfel. Mijn patiĆ«ntjes vinden het zelf kiezen en klaarzetten van de boeken op de boekenplank het allerleukst. De meest waardevolle ondersteunende functies vind ik persoonlijk de leesliniaal en de aanpasbaarheid van het lettertype.”