Boekies is er! Neem een gratis duik in de honderden boeken, de ganse zomer lang!

‘t Belooft een aparte zomer te worden. Onze hobby’s en reizen zullen dit jaar toch wat anders ingevuld moeten worden. Maar met de Boekies lancering in Vlaanderen belooft het vooral ook een leuke leeszomer te worden. Met tijdelijk gratis toegang (*) tot bijna 2000 digitale boeken (informatieve, samenlees-, lees-, AVI-, meertalige-, prenten- en stripboeken) en de juiste leesondersteuning nemen kinderen tussen 4 en 14 met plezier een letterduik tijdens de komende zomerdagen.

Lezen? Dat is niets voor mij …

Dat denken de meeste 15-jarigen de dag van vandaag. Dat vinden wij niet zelf uit, dat werd uitgebreid getest in het laatste PISA rapport dat peilt naar de leesvaardigheid en leesmotivatie bij 15-jarigen. De Vlaamse jongeren behoren tot de minst gemotiveerde lezers van alle 79 deelnemende landen! Is dat erg? Ja, dat is het zeker wel. Lezen is leren, de wereld begrijpen. De kans op een mooi diploma en dito job wordt aanzienlijk kleiner als je als moeilijke lezer uit het middelbaar onderwijs stroomt. Dat hebben verschillende studies reeds aangetoond.

Waarom leest mijn kind / leerling / patiƫntje niet graag?

Daar is geen eenvoudig antwoord op te geven. Een verklaring is zeker te vinden in de sterk veranderde leefomgeving van jongeren, met social media apps en hun eigen taaltje, met games en netflixseries die interessanter lijken en hun vrije tijd opeisen. Maar de leesdemotivatie vindt z’n oorsprong evenzeer in een onaangepast leesaanbod. Combineer dat met een zwakke leesvaardigheid of echte leesproblemen en de neerwaartse spiraal is ingezet. En dat terwijl toch elk kind kan genieten van een goed verhaal. Die belangstelling moeten we vasthouden en daar helpt Boekies bij!

jongen die leest op tablet

Hoe Boekies de leesmotivatie vooruit helpt:

  • Ruim en gevarieerd aanbod (nu al bijna 2000 boeken!) dat aansluit op de behoefte, interesse en leesvaardigheid
  • Focus op leesplezier: wat plezant is, gaat ook makkelijker
  • Ook de moeilijke lezers kunnen helemaal zelfstandig aan de slag dankzij de audiovisuele ondersteuning (meeleesbalk, laten voorlezen, aangepast lettertype, enz.)

Je boek is nooit zoek of net “bezet”. Geen boekenwijzer nodig, je pikt makkelijk terug in waar je gebleven was. Het enige wat je nodig hebt? Toegang tot internet / wifi en beschikken over een laptop, pc, chromebook, tablet of ipad & je kunt zo aan de slag.

 

 

(*) School, therapeut of ouder? Geniet nu de hele zomer lang van de gratis Boekies actie!

Het aanbod voor gratis gebruik van Boekies hangt af van het type abonnement. Als school kun je Boekies gratis gebruiken tot 30 september. Als particulier of therapeut kan dit tot 31 augustus 2020. Als je hier gebruik van maakt, teken je in voor een jaarabonnement met een proefperiode (tot 30/08 of 31/09). In de proefperiode kun je op elk moment het contract schriftelijk opzeggen. Je stuurt daarvoor een e-mail naar consulenten@sensotec.be. Wil je daarna verder met Boekies, dan hoef je niets te doen. Het wordt automatisch omgezet in een abonnement tegen de kosten die in de webshop vermeld staan. Hiervoor ontvang je na de proefperiode een factuur waarop jouw gegevens staan die je opgaf tijdens de bestelling voor de gratis periode.

Registreer nu voor je tijdelijk gratis abonnement!

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit