fbpx

BrailleTech 2016, hulpmiddelenbeurs

Van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 oktober 2016 vindt BrailleTech plaats, de Hulpmiddelenbeurs van de Brailleliga.
De beurs gaat door in de gebouwen van de Brailleliga te Brussel.
Sensotec is er aanwezig met een stand.

Hulpmiddelenbeurs voor blinden en slechtzienden

Elke bezoeker krijgt op deze hulpmiddelenbeurs de gelegenheid om kennis te maken met de aangepaste hulpmiddelen voor blinde en slechtziende personen: hulpmiddelen voor het dagelijks leven, aangepaste gsm’s, beeldschermloepen, optische loepen, brailleleesregels, spraaksyntheseprogramma’s, vergrotingssoftware, …

Voor blinde en slechtziende personen zijn deze hulpmiddelen zowel op school als thuis en op de werkvloer onmisbaar. Ze maken informatie en communicatie toegankelijk, en geven hun gebruiker de kans om de mogelijkheden van de informatica ten volle te benutten. Hierdoor kunnen zij hun zelfstandigheid zoveel mogelijk behouden.

Tijdens BrailleTech worden infosessies en workshops voor professionals gegeven.

De beurs is toegankelijk voor personen met een handicap en kan bovendien gemakkelijk bereikt worden met het openbaar vervoer. Toegang en deelname aan de workshops en infosessies zijn gratis.

Praktisch:

  • Data: donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober 2016, telkens van 10u tot 16.30u
  • Adres: Brailleliga vzw, Engelandstraat 57 te 1060 Brussel (Sint-Gillis)
  • Bereikbaarheid:
    • BrailleTech is toegankelijk voor personen met een handicap en is gemakkelijk bereikbaar.
    • Met het openbaar vervoer: de Brailleliga bevindt zich op 250 m wandelafstand van het NMBS-station Brussel Zuid en het metrostation Hallepoort.
    • Met de wagen: neem de kleine ring tot aan de afrit Zuid (ter hoogte van de spoorwegbrug op de Noord- Zuidas). Daar volgt u de richting Bergen en dan komt u op de Fonsnylaan. De Engelandstraat is de derde straat links.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit