Chrome Weblezer Web2Speech

09/10/2018

Sensotec lanceert de nieuwe voorleestool Web2Speech. Deze Chrome extensie is een handige weblezer voor mensen met leesmoeilijkheden. Chrome is niet alleen de meest gebruikte browser om te surfen. Ook steeds meer mensen werken met een Chromebook. Deze weblezer met voorleesfunctie en leeshulp wordt vanaf nu een dagelijks hulpmiddel voor heel wat mensen met leesmoeilijkheden.

De Chrome extensie activeert een applet waarmee je zowel webteksten, Google Docs als Gmail berichten kan laten voorlezen. Daarnaast is er een leeshulp met aanduiding van de voorgelezen tekst met dubbele markering. Deze tool leest in 9 verschillende talen (Nederlands, Frans, Engels,Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Turks, Arabisch) en heeft 50 natuurlijk klinkende voorleesstemmen.

Web2Speech-toepassingen

Daarnaast zijn er verschillende instellingen die op basis van de persoonlijke leesmoeilijkheden kunnen aangepast worden.

  • De leessnelheid: van heel traag tot heel snel
  • De leeseenheid: per zin of woord
  • De leeswijze: onderbroken of doorlopend lezen
  • De markeerkleuren: voor de zin en het woord

Lees hier de details

Klanten die een Alinea of Kurzweil 3000 weblicentie hebben kunnen deze extensie gratis gebruiken.
Een Chrome extensie is gemakkelijk te installeren en eenvoudig aan en uit te zetten.  Installeer nu deze Chrome extensie en ervaar het optimaal leesgemak.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit