fbpx

De Gratis Voorleessoftware-account

01/11/2018

gratis voorleessoftwareLeerlingen die zich voor schooljaar 2017-2018 hebben geregistreerd op www.leesvoor.vlaanderen konden tot eind oktober gebruik maken van deze account op de Sensotec-dyslexiesoftware. Deze is nu vervallen. Heeft de leerling nog steeds recht op een gratis voorleessoftware account? Dan moet de accounthouder de leerling herregistreren op www.leesvoor.vlaanderen.

Je kan de gratis voorleessoftware account van Sensotec voor schooljaar 2018-2019 nu gebruiken met een @lees.op gebruiksnaam en het nieuwe bijhorende wachtwoord.

Indien je de software reeds installeerde op jouw toestel(len), hoef je deze niet opnieuw te installeren. Inloggen met je nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord volstaat. Indien je een demoversie gebruikte moet je de demoversie wel verwijderen en de software downloaden zoals aangegeven in de instructies die je via e-mail ontvangt na je (her)registratie.

Hoe een leerling (her)registeren?

  1. Log in met jouw account op leesvoor.vlaanderen. Let wel, ben je geen ouder of ben je jonger dan 12 jaar? Dan heb je de toestemming van de ouders nodig.
  2. Zorg dat je het rijksregisternummer en het instellingsnummer van de school bij de hand hebt. Het rijksregisternummer vind je o.a. op de identiteitskaart en begint met het geboortejaar: JJ.MM.DD-XXX-XX. De correcte naam en het instellingsnummer van de school vind je gemakkelijk online op agodi.
  3. Heractiveer je kind / de leerling via jouw account onder ‘leerlingen’.
  4. Maak opnieuw de keuze voor het Sensotec-product Alinea of Kurzweil 3000, maar weet dat je van Sensotec sowieso een totaalpakket zal ontvangen.
  5. Na heractivatie ontvang je een e-mail met logingegevens voor een @lees.op-account en downloadinstructies.
  6. Ga opnieuw aan de slag met de compenserende (voorlees-) software tot 30/09/2019.

Lees hier alles in detail

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit