fbpx

De rol van een therapeut?

Als therapeut leg je de focus in de eerste plaats op behandeling en extra begeleiding. Maar jij bent ook de geschikte persoon om kinderen en jongeren te blijven motiveren, en om de ouders en school bij te staan met jouw advies.

therapist at work

Als therapeut is het daarom belangrijk om jezelf doorlopend te informeren over de mogelijkheden tot extra ondersteuning die digitale educatieve tools zoals Boekies, Bouw!, BLOON, Lezergame, Alinea en Kurzweil kunnen bieden.

Sinds eind 2017 ondersteunt de Vlaamse overheid leerlingen uit het basis- en secundair (buiten)gewoon onderwijs met gratis voorleessoftware. Ouders, leerkrachten (zorg of ICT), de leerling zelf (indien 13 jaar), maar ook jij als therapeut kan een aanvraag voor gratis voorleessoftware registreren op www.adibib.be.  Lees hier alles over de gratis voorleessoftware.

Ook voor therapeuten en begeleiders hebben we een mooi aanbod: professionele licenties en vorming. Zo leer je zelf met de software werken en kan je beter inschatten hoe de software thuis, op school en in je praktijk kan ingezet worden. Schaf hier jouw persoonlijke software aan en geniet van 75% korting op dit combi-aanbod licentie & vorming.

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit