De rol van een therapeut?

Als therapeut leg je de focus in de eerste plaats op behandeling en extra begeleiding. Maar jij bent ook de geschikte persoon om kinderen en jongeren te blijven motiveren, en om ouders en school bij te staan.

therapist at work

Als therapeut is het belangrijk om jezelf te informeren over de mogelijkheden tot extra ondersteuning, zoals educatieve games (Lezergame) en compenserende software (Alinea, Kurzweil 3000 en WoDy).

Sinds eind 2017 ondersteunt de Vlaamse overheid leerlingen uit het basis- en secundair (buiten)gewoon onderwijs met gratis voorleessoftware. Ouders, leerkrachten (zorg of ICT), de leerling zelf (indien 16 jaar), maar ook jij als therapeut kan een aanvraag voor gratis voorleessoftware registreren op leesvoor.vlaanderen.  Lees hier alles over de gratis voorleessoftware.

Ook voor therapeuten en begeleiders hebben we een mooi aanbod: 1 jaar gratis kennismaken met Alinea en Kurzweil 3000. Zo leer je zelf met de software werken en kan je beter inschatten hoe de software thuis, op school en in je praktijk kan ingezet worden. Vraag hier jouw persoonlijke gratis software aan.

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit