De Sensotec webapp 1.2

03/10/2019

De nieuwste oplossing binnen voorleessoftware is een krachtige webapp die bruikbaar is op een Chromebook, Windows, Mac, tablet in een Chrome browser.
Een persoon met lees- of schrijfmoeilijkheden heeft vanaf nu de volledige vrijheid om compenserende (voorlees)software altijd en overal te gebruiken.

Dankzij deze online oplossing moet je de voorleessoftware niet meer installeren en gebruik je ze op eender welke computer of tablet om in pdf documenten te lezen en te werken. Helemaal nieuw is de Single Sign-on functie. Koppel je Google, Microsoft of Smartschool account eenmalig en gebruik de webapp met één klik op de knop.

Laat je pdf documenten en ADIBoeken voorlezen met actieve leesondersteuning en pas de leesinstellingen naar jouw voorkeur aan. K3000 gebruikers kunnen de PDF-documenten converteren naar KES en omgekeerd.

Om beter te schrijven kan je een beroep doen op woordvoorspelling en spellingcontrole, deze kun je ook laten voorlezen terwijl je in je handige teksteditor werkt. Leg je digitale hand- en werkboek naast elkaar open en maak je oefening om de juiste antwoorden te verbinden dankzij de tekentool functies. Ook invuloefeningen maak je nu eenvoudig dankzij de tekstnotities.

Om beter te begrijpen kan je nu naast de actieve leesondersteuning ook gebruik maken van alle look-up tools.  Zo raadpleeg je verklarende woordenboeken, vertalende woordenboeken, beeldwoordenboeken, werkwoordvervoegingen en homofonen. Ook de online vertaaltool werd geactiveerd. Allemaal online beschikbaar voor het lezen en werken in jouw tekst-PDF of digitale schoolboeken.

Om beter te studeren en structureren gebruik je de markeer- en samenvattool om alle interessante info aan te duiden in kleuren en te bundelen in een overzichtelijke samenvatting in een nieuw document. Je bewaart deze samenvatting in jouw Google Drive of lokaal op je toestel.

In de komende weken worden nog wat extra functies toegevoegd. OCR-functie om tekst op afbeeldingen leesbaar te maken, dicteerfunctie, uitspraakwoordenboeken, examenbeveiliging… Je zal merken dat de webapp in constante evolutie is.

Deze online webapp is een extra tool die aangeboden wordt bij een weblicentie op compenserende (voorlees)software. Heb je dus een abonnement op Alinea of Kurzweil 3000 of geniet van je gratis voorleessoftware? Dan kan je met die gegevens inloggen op Alinea in de cloud of de Sensotec webapp.

Dankzij de andere onderdelen van Alinea of Kurzweil 3000 kan je elke vorm van tekst omzetten naar een pdf document. Een Microsoft Office document, Google Doc, internetpagina, tekst op sociale media, een e-mail of een geprinte tekst. Deze zijn nu ook vlot toegankelijk voor iemand met leesmoeilijkheden.

We zijn dus best trots om te kunnen zeggen dat we dé referentie op de Belgische en Nederlandse markt zijn. Sensotec zorgt ervoor dat meer leerlingen de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontplooien en volop deel te nemen aan het leven van elke dag.

Bekijk hier het demofilmpje

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit