De Sensotec webapp

14/04/2020

De nieuwste oplossing binnen voorleessoftware is een krachtige webapp die bruikbaar is op een Chromebook, Windows, Mac, tablet in een Chrome browser.
Een persoon met lees- of schrijfmoeilijkheden heeft zo de volledige vrijheid om compenserende (voorlees)software altijd en overal te gebruiken.

Dankzij deze online oplossing moet je de voorleessoftware niet meer installeren en gebruik je ze op eender welke computer of tablet om in PDF-documenten te lezen en te werken. Uniek is de Single Sign-on functie. Koppel je Google, Microsoft of Smartschool account eenmalig en gebruik de webapp met één klik op de knop.

Laat je PDF-documenten en ADIBoeken voorlezen met actieve leesondersteuning en pas de leesinstellingen naar jouw voorkeur aan. K3000 gebruikers kunnen de PDF-documenten converteren naar KES en omgekeerd.

Om beter te schrijven kan je een beroep doen op woordvoorspelling en spellingcontrole, deze kun je ook laten voorlezen terwijl je in je handige teksteditor werkt. Je kan het digitale hand- en werkboek naast elkaar open leggen en je maakt een oefening om de juiste antwoorden te verbinden dankzij de tekentool functies. Ook invuloefeningen maak je nu eenvoudig dankzij de tekst- en kleefnotities.

Om beter te begrijpen kan je nu naast de actieve leesondersteuning ook gebruik maken van alle look-up tools.  Zo raadpleeg je verklarende woordenboeken, vertalende woordenboeken, beeldwoordenboeken, werkwoordvervoegingen en homofonen. Ook de online vertaaltool werd geactiveerd. Allemaal online beschikbaar voor het lezen en werken in jouw tekst-PDF of digitale schoolboeken.

Om beter te studeren en structureren gebruik je de markeer- en samenvattool om alle interessante info aan te duiden in kleuren en te bundelen in een overzichtelijke samenvatting in een nieuw document. Je bewaart deze samenvatting in jouw Google Drive, Dropbox of lokaal op je toestel. Het bestandsbeheer in de cloud biedt heel wat mogelijkheden. Naast openen en opslaan is het ook gemakkelijk om gedeelde mappen te raadplegen en nieuwe mappen aan te maken.

Dankzij de dicteerfunctie kun je teksten inspreken in plaats van uittypen. Je dicteert in tekst- en kleefnotities (in PDF), in de teksteditor en in het zoekveld van het woordenboek. Ideaal voor kinderen met fijnmotorische problemen, dyspraxie, of gewoon niet kunnen typen.

Met de screenshotreader maak je een screenshot in je document en laat je die tekst voorlezen. Maar je kan ook een foto-pdf of afbeelding openen en daarop tekstherkenning laten uitvoeren. De webapp zet het document omzetten naar een tekst-pdf door het te scannen of ocr’en. Zo kunnen deze bestanden voorleesbaar gemaakt worden.

In de komende weken worden nog wat extra functies toegevoegd. Uitspraakwoordenboeken, examenbeveiliging… Je zal merken dat de webapp in constante evolutie is.

Deze online webapp is een extra tool die aangeboden wordt bij een weblicentie op compenserende (voorlees)software. Heb je dus een abonnement op Alinea of Kurzweil 3000 of geniet van je gratis voorleessoftware? Dan kan je met die gegevens inloggen op Alinea in de cloud of de Sensotec webapp.

Dankzij de andere onderdelen van Alinea of Kurzweil 3000 kan je elke vorm van tekst omzetten naar een pdf document. Een Microsoft Office document, Google Doc, internetpagina, tekst op sociale media, een e-mail of een geprinte tekst. Deze zijn nu ook vlot toegankelijk voor iemand met leesmoeilijkheden.

We zijn dus best trots om te kunnen zeggen dat we dé referentie op de Belgische en Nederlandse markt zijn. Sensotec zorgt ervoor dat meer leerlingen de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontplooien en volop deel te nemen aan het leven van elke dag.

Bekijk hier het demofilmpje

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit