Demodagen 2022

Demonstraties aan huis

Als demodagen op locatie niet kunnen doorgaan, komen we tot bij je thuis onze hulpmiddelen demonstreren. Een afspraak maken houdt zeker geen aankoopverplichting in.  Maak telefonisch een afspraak, via het nummer 03 828 80 15 of 050 39 49 49 of sales@sensotec.be. We komen tot bij je thuis om het materiaal te tonen waar je interesse in hebt op het afgesproken moment.

Demonstraties in zaal

Vrije toegang. Doorlopend van 10u30 tot 16u. Een afspraak maken houdt zeker geen aankoopverplichting in. Maak telefonisch een afspraak, via het nummer 03 828 80 15 of 050 39 49 49 of sales@sensotec.be.

    • 05/10: Ieper: Novotel Ieper Centrum, Sint-Jacobsstraat 15, 8900 Ieper
    • 09/11: Hasselt: VOP Hasselt, Kuringersteenweg 27, 3500 Hasselt

Download de flyers met een overzicht van de demo’s per provincie

Kom je in jouw privé- of beroepsleven in contact met mensen die visuele hulpmiddelen nodig hebben? Zo ja, dan nodigen wij je uit om deze flyers met een overzicht van onze demonstratiedagen, ingedeeld per provincie, te downloaden door op de volgende links te klikken:

In PDF-formaat raadpleeg je ze makkelijk op elke pc, smartphone of tablet en stuur je ze eenvoudig door (digitaal of in print) naar jouw contacten.

 

Op welke vragen zal je een antwoord krijgen? 

   • Waarom kan goede verlichting een verschil maken?

Dankzij daglichtlampen kan je  langer lezen, schrijven en werken en met minder vermoeidheidsverschijnselen. Een goede, witte daglichtverlichting bootst het daglicht na en verhoogt het contrast, waardoor b.v. het grijze papier van een krant veel witter en leesbaarder wordt.

   • Hoe werkt optische vergroting?

Met een klein praktisch hulpmiddel zoals een leesliniaal, vergrootglas of leesloep ben je snel geholpen en je kan het overal meenemen. Ook een tv- of knutselbrilletje kan je komen uittesten. Zo weet je meteen of dit voor jou de juiste oplossing is.

   • Is die moderne technologie wel iets voor mij?

Er bestaan heel eenvoudige elektronische toestellen die je met weinig kennis gemakkelijk kan bedienen. Naast draagbare toestellen om teksten en beelden te vergroten, bestaan er ook tafelmodellen. Is lezen echt moeilijk, dan hebben we ook toestellen die luidop voorlezen. Je kan er kennismaken met al deze handige toestellen.

   • Een smartphone, moet dat echt?

Telefoneren is nog steeds een belangrijk communicatiemiddel. Daarom is een draadloze vaste telefoon met grote toetsen echt handig. Misschien lijkt een smartphone te moeilijk, maar dan ken je de SmartVision nog niet. Het kleinere toestel, de MiniVision 2, is trouwens de meest eenvoudige sprekende gsm.

   • Zal ik ooit terug plezier krijgen in lezen?

Stel je jezelf die vraag, dan heb je nog geen ervaring met luisterlezen. Dit is de ideale manier om zowel fictie als non-fictie te lezen. Daisy-publicaties kan je ontlenen in de bib. Met een Daisy-speler kan je deze boeken zowel als cd, mp3 of als download beluisteren. En heb je al van gesproken TV-ondertitels gehoord? Sinds 2019 bestaat er een toestel dat de Nederlands gesproken TV-ondertitels voor je voorleest.  Dankzij de mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten, stoor je hiermee je huisgenoten niet. Hoe handig is dat?

   • Bestaan er dan ook hulpmiddelen voor het huishouden?

Een sprekende weegschaal, maatbeker, rekenmachine, (microgolf)oven, klok met grote letter, maar ook sprekende dictafoontjes, een kleurendetector, eurobiljetdetector, labelpen, bloeddrukmeter, rolmaat… Je staat vast versteld van wat er al allemaal bestaat en hoe handig die sprekende hulpmiddelen kunnen zijn.

Alle praktische informatie lees je hier.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit