fbpx

Dyslexie oplossen?

Dyslexie oplossen is helaas niet mogelijk. Het is blijvend en kan enkel met ondersteunende technologie, begeleiding, oefening en herhaling opgevangen worden. 

Hoewel dyslexie niet te “genezen” is, kan je het wel op verschillende niveaus aanpakken. Met remediëring op school (bijv. extra zorg), therapie bij de logopedist of therapeut en via compensatie (bijv. meer tijd krijgen, oefeningen thuis laten voorbereiden, het gebruiken van compenserende software in de lessen en thuis)

In ons aanbod vind je zowel remediërende (Lezergame) als compenserende (Alinea, Kurzweil 3000, KNFB Reader en WoDy) software.  Het gebruiken van compenserende software betekent niet dat jongeren bepaalde doelen niet moeten behalen. Het geeft hen wel de kans om hun talenten ten volle te benutten dankzij de juiste ondersteuning.

Hoe volhardend en inventief je ook bent, vlot lezen en schrijven blijft ook op latere leeftijd een een opgave. Ook als volwassene zal compenserende software op je pc en smartphone je zowel thuis als in je werkomgeving helpen.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit