fbpx

Examens met Alinea

Met Alinea voor Windows kan je functies blokkeren zodat toetsen of taken gemaakt met de software toch de juiste vaardigheden testen.

Bijvoorbeeld:

  1. De klassieke schrijffouten worden vermeden met de spellingscontrole en woordvoorspeller. De leerling krijgt weliswaar geen toegang tot specifieke woordenlijsten of woordenboeken.
  2. Tijdens een spellingtest wordt het voorspellingsvenster geblokkeerd maar blijft het woordenboek wel toegankelijk.
    Je kunt ook alleen het voorspellen van de werkwoorden blokkeren.

Klik na het inloggen in het startscherm van Alinea voor Windows op het slotje onderaan. Vink de functies aan die je wenst te blokkeren en klik op Bevestigen. De verschillende functies kunnen los van elkaar geblokkeerd worden. Elk onderdeel apart, enkele onderdelen samen of enkele subonderdelen. Je hebt als leerkracht dus een ruime keuze. Bij het bevestigen wordt een wachtwoord gevraagd. Zorg dat je deze niet vergeet.

 

Functies blokkeren is computergebonden. Als leerkracht doe je de nodige voorbereiding dus in alle rust voor de test. Je logt op elke computer in met jouw licentiegegevens en blokkeert de nodige functies. Op het moment dat de leerling voor het maken van de test inlogt op die computer, zijn de juiste functies nog steeds geblokkeerd.  Opgelet: Bij het automatisch wissen van de cookies moet dit wel opnieuw ingesteld worden.

 

Voor het gebruik van de Alinea webapp bestaat er momenteel nog geen functieblokkering. Doordat internet  steeds actief moet zijn, botsen we hier op verschillende moeilijkheden. We zijn met het team volop aan een oplossing aan het werken. Daarover later meer. Is het echt noodzakelijk dat de webapp gebruikt wordt tijdens de test? Contacteer ons dan voor een tijdelijke oplossing: consulenten@sensotec.be of 050 40 47 41.

Lees hier alle tips om te studeren met voorleessoftware.

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit