Gratis inspiratiesessies

Juni succesvol afgerond, op naar de september editie!
Nieuwe inspiratiesessies op 14, 21, 22, 28 en 29 september.

In de maand juni organiseerden we 4 live namiddagvullende inspiratiesessies voor onderwijsprofessionals en therapeuten. De inzichten van onze inhoudsdeskundigen en de lezing van prof. dr. Aryan van der Leij werd erg gesmaakt.

Met een 4- en 5 ster rating (gem. 4,41 op 5) en commentaren als “Gastspreker prof. dr. Aryan van der Leij nam ons met veel enthousiasme en de nodige humor mee in de wetenschappelijke inzichten rond het belang van preventie van leesproblemen.” hebben we prof. van der Leij er in september graag weer bij. In Brugge en Gent verwelkomen we in september prof. Pol Ghesquière van de KUL aankondigen. Deze 2 autoriteiten nemen je graag mee op sleeptouw in een sessie waar de focus op preventie ligt.

foto's van de inspiratiesessies in juni

Woorden die bij deelnemers bleven hangen: “laat kinderen niet ‘doorkleuteren’ ; de achterstand gaat niet ‘vanzelf’ over, pak de achterstand zo vroeg mogelijk aan. Taal leer je niet ontdekkend, het vergroot ongelijkheid. Taal leer je van een model, een tutor, intensief, 1 op 1, met herhaling en directe feedback”

Zin om in september deel te nemen aan één van onze boeiende en inspirerende sessies? Hieronder vind je alvast onze planning. 

5 namiddagsessies (14u30-18u) met als hoofdthema “preventie van leesproblemen”

afbeelding professor aryan van der leij en professor pol ghesquière

In deze sessies ontdek je nieuwe inzichten rond de preventie van leesproblemen, ligt de focus op het programma Bouw! en komt ook de integrale aanpak van leesproblemen kort aan bod. Deze sessies zijn vooral gericht op interventies voor leerlingen uit het basisonderwijs, bubao en buso. Inschrijven op één van deze sessies kun je via de link hieronder.

foto van Charlotte Ryckebosch2 voormiddagsessies (9u30-13u) met als hoofdthema “compenseren bij leesproblemen”

In deze sessies ontdek je nieuwe inzichten rond compenseren bij hardnekkige leesproblemen, ligt de focus op het programma Alinea en komt ook de integrale aanpak van leesproblemen kort aan bod. Deze sessies zijn vooral gericht op interventies voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Inschrijven kan binnenkort.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Welkomst-moment met koffie (+/- 30 min)
  • Lezingen (+/- 2u)
  • Netwerking-moment met drankje & knabbeltje (+/- 1u)

Meer weten over Bouw!
Meer weten over Alinea
Ons aanbod aan programma’s

De gastsprekers

Gastspreker preventie, Professor Aryan van der Leij: emeritus-hoogleraar Orthopedagogiek Aryan van der Leij is de grondlegger van Bouw! en is op vandaag nog steeds
betrokken bij het Research Institute Child Development and Education van de Universiteit van Amsterdam. Hij is auteur van verschillende studies rond laaggeletterdheid en de preventie leesproblemen en begeleidde de 2 langdurige studies aan de universteit van Amsterdam die de onomstotelijke  effectiviteit van Bouw! aantoonden.

Gastspreker preventie, Professor Pol Ghesquière: Pol Ghesquière is als gewoon hoogleraar verbonden aan de onderzoekseenheid Gezins- en Orthopedagogiek van de KU Leuven. Hij is er titularis van de vakken over leerstoornissen (m.i.v. remediërend onderwijs). Zijn onderzoekswerk bestrijkt diverse aspecten van theorievorming, diagnostiek-en behandeling van leerproblemen in het algemeen en dyslexie en dyscalculie in het bijzonder. Hij is tevens voorzitter van Netwerk Leerproblemen Vlaanderen vzw.

Gastspreker compenseren, Charlotte Ryckebosch: Charlotte Ryckebosch studeerde in 2008 af als logopediste en was daarna werkzaam als zelfstandig logopediste. Ze deed heel wat ervaring op in het begeleiden van jongeren met leerproblemen. Bagage die goed van pas kwam bij haar start in 2018 als studentenbegeleidster+ aan HOGENT. Samen met haar collega’s begeleidt Charlotte alle studenten die met een functiebeperking studeren aan HOGENT. Ze ondersteunen hen via persoonlijke begeleiding en via het toekennen van maatregelen. Sinds schooljaar ’21-’22 biedt HOGENT deze studenten Alinea aan ter ondersteuning.

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit