Gratis voorleessoftware - LeesVoor! Vlaanderen

meisje met paraplu, tekst recht op gratis voorleessoftware

Sinds 2017 ondersteunt de Vlaamse overheid leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs (ook Se-n-Se en HBO5 verpleegkunde) met een lees- of schrijfachterstand met gratis voorleessoftware die hen helpt bij lezen, schrijven en leren. Voorwaarde is dat de leerling een geldig attest kan voorleggen. De software kan aangevraagd worden door ouders, leerkrachten, therapeuten en de leerling zelf vanaf 13 jaar.

Alinea en Kurzweil 3000 zijn 2 van de softwarepakketten die gratis aangeboden worden. Een keuze voor deze software geeft de gebruiker toegang tot de meest complete (voorlees) compenserende software die helpt bij lezen, schrijven en leren, altijd en overal beschikbaar want de software werkt ook op Chromebooks!

 

Je hebt gekozen voor Alinea of K3000 en wil registreren?

Klik hier. We voorzien zowel in online tutorials als in hands-on workshops waar je met jouw gekozen programma leert werken. Schrijf je hier in voor een workshop.

 

Je twijfelt nog en wilt eerst wat meer informatie?

Je bent professional op zoek naar informatie?

  • Zoco of ICT coördinator? Lees onze nuttige info voor scholen en ons scholenaanbod.
  • Therapeut? Ontdek hoe je je patiënten nog beter helpt en geniet van een jaar lang gratis toegang tot de software.

Je wil de software in actie zien of hebt nog vragen? Neem dan deel aan een gratis infosessie (overzicht van alle software) of kennismakingssessie (diepere kennismaking met één bepaald product) of contacteer onze consulenten voor persoonlijk en vrijblijvend advies.

 

Ook voor zij die niet van gratis voorleessoftware kunnen genieten, hebben wij advies en een voordelig aanbod. Contacteer vrijblijvend onze consulenten.

  • Student hoger onderwijs?  Zowel de studentenbegeleidingsdienst als de organisatie SIHO kunnen je verder op weg helpen.
  • Je werkt al? Spreek met je werkgever over onze oplossingen en bekijk samen hoe je een tussenkomst aanvraagt bij de VDAB

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit