K3000: Hoe maak je taken, toetsen en examens?

Beknopt

  • Functies blokkeren
    • Deze blokkering kan aan elk KES-bestand gekoppeld worden.
    • Automatische en onomkeerbare blokkering bij het openen van het examen.
    • Handige wachtwoordbeveiliging voor toetsen.
  • Logboek registreert alle acties in Kurzweil 3000.

Welke hulpmiddelen biedt K3000 voor taken, toetsen en examens?

Beveiliging met wachtwoord

De docent kan de toegang tot hulpmiddelen blokkeren met een wachtwoord. Geblokkeerde functies kunnen samen met het document bewaard worden. Het ingebouwde logboek registreert alle acties van de gebruiker. Daardoor is K3000 het enige programma dat veilig kan gebruikt worden om toetsen en examens af te leggen. Deze beveiliging kan ook aan het document gekoppeld worden.

 

(Huis)taken

Taken worden thuis ontvangen via e-mailfunctie.

Instructies worden door het programma voorgelezen. De leerling beschikt over instrumenten om informatie te verzamelen en te structureren. Als hulp bij het schrijven hoort de leerling gesproken feedback van wat hij typt + spellingcontrole.

Toetsen

Bij het maken van toetsen kunnen de leerlingen gebruik maken van een selectie van hulpmiddelen, die aan de lees- en schrijfproblemen van de leerling tegemoetkomen, maar de leerling verder niet bevoordelen ten opzichte van de rest van de klas.

Leesinstrumenten kunnen gebruikt worden in context van de originele tekst.

Tekst toevoegen (‘vul in’-functie) kan met behulp van de schrijfinstrumenten.

De leerkracht heeft controle over het al dan niet gebruiken van extra hulpmiddelen, zoals woordenboek, synoniemen, enz. via het tabblad ‘Beveiligde opties’ onder het menu Hulpmiddelen – Opties.

Het ingevulde formulier wordt geprint, het origineel blijft intact en kan beveiligd worden, waardoor het niet gekopieerd en/of afgedrukt kan worden.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit