Onze inhoudsdeskundigen en prof. dr. Aryan van der Leij bieden je tijdens deze live namiddagvullende inspiratiesessie nieuwe inzichten rond de preventie van leesproblemen. Reserveer jouw plaatsje voor deze gratis Lexima-inspiratiesessie met als hoofdthema het digitale preventieprogramma Bouw!, want ze zijn beperkt. Schrijf je in via onderstaand formulier

Bouw! logo

Bouw! is een online programma dat leerlingen met een risico op lees- en spellingproblemen inzicht helpt krijgen in alfabetische principes als teken-klankkoppeling en fonemisch bewustzijn en het lezen van steeds langere woorden.

Bouw! is gericht op het voorkomen van leesproblemen en daarmee effectiever dan remediëren wanneer achterstanden al zijn ontstaan. Scholen die ermee werken zien een blijvende afname van ruim 60% in het aantal leerlingen met leesproblemen en dyslexie. De behaalde resultaten zijn zelfs in het 6de leerjaar nog zichtbaar.

Door de Universiteit van Amsterdam zijn onder leiding van prof. dr. Aryan van der Leij twee wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd. De uitkomst was dat leerlingen die het programma Bouw! volgden een significant betere leesontwikkeling doormaakten dan de controlegroepen en dat hun zelfvertrouwen toenam.

Programma:

 • 14u30: verwelkoming
 • 15u: start programma
  • Inleiding, door account manager Kim Rammant
  • Het belang van preventie & remediëring, door inhoudsdeskundigen Marjoleine Meijs & Stefanie Keirse
  • De focus op Bouw!, door gastspreker prof. dr. Aryan van der Leij
  • Hoe Bouw! inzetten op jouw school, door account manager Kim Rammant
 • 17u15-18u: networking, met hapje en drankje

 

 

Wil je ook het meest recente Lexima Magazine artikel van prof. dr. Aryan van der Leij “Wereldlezen is eerste stap om te komen tot begrijpend lezen”? Vraag dan via deze link je gratis Lexima Magazine aan.

Schrijf je in voor de maandelijkse inhoudelijke nieuwsbrief en volg ons op onze facebook pagina. Zo maak je deel uit van een community die vrijblijvend verrijkende inzichten en tips met elkaar deelt.