Onze inhoudsdeskundigen bieden je tijdens deze live inspiratiesessie nieuwe inzichten rond het compenseren van leesproblemen. Reserveer jouw plaatsje voor deze gratis Lexima-inspiratiesessie met als hoofdthema het digitale compenserende programma Alinea, want ze zijn beperkt. Schrijf je in via onderstaand formulier

 

 

Wist je dat een leerling met dyslexie gemiddeld 3 à 4 keer meer tijd nodig heeft om het lesmateriaal voor een examen een eerste keer te lezen?” Leerlingen met dyslexie of een ander lees- of spellingprobleem ervaren daar dagelijks de belemmeringen van. Hierdoor missen ze ongewild heel wat leerkansen. Tijdens de inspiratiesessie “compenseren” gaan we dieper in op deze drempels. De focus ligt hierbij op het secundaire onderwijs. De zelfredzaam van deze leerlingen maximaliseren, vergroot hun leerkansen, ook richting het hoger onderwijs. We weten al langer dan vandaag dat een leerprobleem niet wijst op minder capaciteiten. Vaak hebben deze leerlingen wel een moeilijke(re) schoolloopbaan door hun ‘onzichtbare’ beperking. Hoe compenserende software zoals Alinea daarop inhaakt en helpt om frustratie en schoolmoeheid te vermijden, komt, net als de bewezen effectiviteit uit recent onderzoek, ook aan bod in deze inspiratiesessie.

 

Programma:

 • 9u30: verwelkoming met mini-(boter)koeken & koffie
 • 10u: start programma
  • Inleiding, door account manager Kim Rammant
  • Het belang van compenseren, door inhoudsdeskundige Gerlinde Taghon
  • De focus op Alinea, door gastspreker Charlotte Ryckebosch van studentenbegeleiding HoGent
  • Hoe Alinea inzetten op jouw school, door account manager Kim Rammant
 • 12u15-13u: networking, met lichte lunch

 

 

Wil je ook het meest recente Lexima Magazine lezen? Vraag dan via deze link je gratis Lexima Magazine aan.

Schrijf je in voor de maandelijkse inhoudelijke nieuwsbrief en volg ons op onze facebook pagina. Zo maak je deel uit van een community die vrijblijvend verrijkende inzichten en tips met elkaar deelt.