KNFB Reader 3.0 nu beschikbaar

16/05/2018

De bekroonde ‘KNFB Reader’ maakt het leven gemakkelijker van mensen met een visuele beperking, dyslexie en anderstaligen.

De vernieuwde lay-out en andere verbeteringen maken de app nu nog geschikter, ook voor moeilijke lezers.

De bekroonde KNFB Reader app, die snel gedrukte tekst omzet in spraak of Braille, onderging dit voorjaar een grote update. De in 2014 gelanceerde app hielp reeds tienduizenden blinde en slechtziende mensen met het zelfstandig lezen van brieven, brochures, productlabels, restaurantmenu’s, enz. Met zijn verbeterde prestatie, meer intuïtieve navigatie en nieuwe “look en feel” wordt in versie 3.0 de gebruiksvriendelijkheid naar een hoger niveau getild.

De KNFB Reader maakt gebruik van de beste OCR (optical character recognition of optische karakterherkenning) technologie die beschikbaar is. De app gebruikt gepatenteerde beelddetectie technologie om op elk moment en elke plaats snel en correct gedrukte tekst te detecteren en te ontcijferen. Gebruikers uitten hun appreciatie door de app 3 opeenvolgende jaren (2014, 2015 en 2016) tot winnaar van de AppleVis Golden Apple Award te stemmen. In versie 3.0 maximaliseren de ontwikkelaars de OCR kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Sneller, gemakkelijker plus PDF en ePub formaat

 

Versie 3.0 zit in een nieuw kleedje. De vernieuwde lay-out helpt de gebruiker beter en sneller te werken. De navigatie doorheen de app is gemakkelijker. De knoppen aan de onderkant van het hoofdscherm geven snel en eenvoudig toegang tot de belangrijkste schermen en functionaliteiten.

De gebruikers konden reeds genieten van de toonaangevende technologie en zeer gewaardeerde kwaliteit van herkenning en omzetting van gedrukte tekst in spraak of braille. Nu geeft de KNFB Reader 3.0 ook toegang tot e-books en documenten in het snel aan populariteit winnende ePub formaat en het alom gekende PDF formaat (beeld of tekst, met of zonder tags). Dit maakt de app ideaal voor studenten en professionelen die tekst in verschillende formaten en van verschillende bronnen lezen en verwerken. De app is via de gebruiksinstellingen volledig af te stemmen op de noden van de gebruiker (leessnelheid, font, enz.). Beschikbaar is in 14 user interface talen leest de KNFB Reader moeiteloos documenten in wel 33 verschillende talen.

We helpen meer gebruikers dan ooit tevoren

De KNFB Reader app werd ontwikkeld door Sensotec, in nauwe samenwerking met de in de VS gevestigde “National Federation of the Blind”. Mark Riccobono, voorzitter van de federatie: “Wij hebben ondervonden dat, zoals met veel toegankelijkheidstechnologieën, onze toonaangevende leesoplossing meer dan alleen maar blinde mensen helpt. KNFB Reader 3.0, de doorontwikkeling van deze technologie, vindt nu aansluiting bij een breder publiek dan ooit tevoren.”

KNFB Reader 3.0 is nu beschikbaar in de Apple App Store. De update is gratis voor bestaande klanten. Nieuwe klanten kunnen de app aanschaffen voor EUR 109,99.

Met zijn hoofdkantoor in Baltimore (VS) is de National Federation of the Blind (NFB) (www.nfb.org) de oudste en grootste organisatie van en voor blinde inwoners van de VS. De NFB voorziet in vorming en informatie en de ontwikkeling van oplossingen voor mensen met een visuele beperking.

Sensotec nv (www.sensotec.be) is een toonaangevend Belgisch bedrijf dat een breed gamma van al dan niet eigen technologische oplossingen verdeelt voor mensen met een visuele beperking, dyslexie of andere lees- en leermoeilijkheden.

Meer informatie over de KNFB Reader vind je op www.knfbreader.com

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit