fbpx

KNFB Reader wordt OneStep Reader

januari 2022


KNFB Reader nu 100% in handen van Sensotec & omgedoopt tot OneStep Reader

De OneStep Reader, tot voor kort bekend als de KNFB Reader, maakt gebruik van een technologie die bekend staat als optische tekstherkenning (OCR). Deze technologie werd in het begin van de jaren 2000 ontwikkeld dankzij het werk van de National Federation of the Blind en Raymond Kurzweil, een baanbrekende uitvinder. De technologie, die gebaseerd is op de ervaringen van blinde mensen, maakte baanbrekende software mogelijk die zich ontwikkelde tot een eersteklas ervaring voor toegang tot gedrukte tekst op iOS-, Windows- en Android-toestellen. Na jaren van samenwerking tussen de NFB, Dr. Kurzweil en Sensotec werd aanvang 2022 de verdere ontwikkeling van het KNFB Reader product (vanaf nu onder de naam OneStep Reader) overgelaten aan Sensotec.

image old and new logoOverdracht van verdere ontwikkeling en ondersteuning

De National Federation of the Blind, de “transformatieve” leden- en belangenorganisatie van blinde personen in Amerika, heeft de verdere ontwikkeling van en ondersteuning voor de KNFB Reader-producten overgedragen aan zijn vaste partner voor app-ontwikkeling, Sensotec, die sinds 2016 samenwerkte met de NFB. Daarmee geeft de NFB uiting van het vertrouwen in de ontwikkel- en supportkwaliteiten van Sensotec waar bestaande en toekomstige gebruikers van zullen profiteren.

NFB: trots op het werk dat begin jaren zeventig is begonnen

De Nationale Federatie van Blinden is erg trots op het werk dat in de vroege jaren zeventig is begonnen met Dr. Ray Kurzweil en anderen. Dat werk legde niet alleen de basis voor wat we vandaag kennen als optische karakterherkenning (OCR) technologie, maar maakte het ook beschikbaar en betaalbaar voor blinde gebruikers en het grote publiek. Onderdeel daarvan was ook de softwarecreatie die blinde personen hielp bij het maken van nauwkeurige foto’s van tekst zodat de OCR-technologie haar werk kon doen.

Dit werk heeft andere apps en producten voortgebracht, zoals Seeing AI en Voice Dream Scanner, die goedkoop en gemakkelijk te gebruiken zijn. Tegelijkertijd blijven de KNFB Reader (of beter nog OneStep Reader) producten een eersteklas ervaring bieden voor toegang tot gedrukte tekst op iOS-, Windows- en Android-toestellen.

Dankzij het werk van de NFB hebben blinde mensen overal ter wereld nu onmiddellijk toegang tot gedrukte tekst op hun computers, smartphones en andere toestellen.

Een sterk engagement voor de toekomst

Sensotec heeft de naam van de apps veranderd in OneStep Reader & OneStep Reader Multi en biedt technische ondersteuning aan alle huidige en toekomstige gebruikers, evenals het aanbieden van eventuele upgrades.

De huidige gebruikers van de KNFB-reader zullen buiten de naamswijziging geen onmiddellijke verandering merken. Zij zullen ze de app steeds kunnen gebruiken zonder verdere actie of bijkomende betaling.

Behalve met betrekking tot de NFB-NEWSLINE integratie zal de Nationale Federatie van Blinden niet langer technische ondersteuning bieden. Het NFB-team “toegankelijke technologie” zal meldingen over upgrades en bugfixes blijven ontvangen om algemene vragen te kunnen beantwoorden. De KNFB Reader basisfunctie geïntegreerd in NFB-NEWSLINE® mobile zal ook gewoon blijven werken, hoewel de naam/branding kan veranderen. Om meer te weten te komen over de leden- en belangenorganisatie van blinden, bezoek nfb.org.

Klik hier om naar de OneStep Reader pagina te gaan.

button om naar OneStep Reader te gaan

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit