Digitale programma's voor beter lezen en leren

Samen inzetten op preventie, remediëren & compenseren loont

Het verschil tussen falen en succes? Vlot kunnen lezen speelt hier een belangrijke rol. Dat het niet goed gaat met de Vlaamse leesvaardigheid bewijst recent onderzoek (PISA2018):

  • Bijna 1 op de 5 Vlaamse 15-jarigen haalt het niveau basisgeletterdheid niet.
  • De Vlaamse jongeren hebben het minst (van alle 79 deelnemende landen) plezier in lezen.

Dergelijke uitdaging vraagt om een gezamenlijke aanpak waaraan wij onze bijdrage willen leveren onder de noemer van het ed-tech merk “Lexima”.  In schooljaar ’21-’22 versmelt Sensotec educatieve tools nl. met zusterbedrijf Lexima, Nederlandse marktleider in lees- en leerhulpmiddelen. Wij doen dit vanuit de gedeelde visie dat:

  1. preventie en remediëren heel wat onnodige leesproblemen voorkomen
  2. de sleutel tot meer leersucces in de actieve toepassing van onze programma’s ligt
    Dat willen we bewerkstelligen door het gestaag uitbreiden en vernieuwen van ons vormingsaanbod.

Beter lezen, schrijven en leren

De preventieve en remediërende producten Bouw!, Lezergame en BLOON zitten in het voortraject van de compenserende software Alinea en K3000. Het inzetten van onze software, in combinatie met de juiste vorming, kadert in een integrale aanpak van leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie. Hiermee stimuleren we geletterdheid op ieders niveau.

Onze consulenten informeren je graag over de mogelijkheden van onze educatieve software. Herbekijk onze gratis  oriënterende infosessies  of schrijf je in voor een gratis informatieve kennismakingssessie per programma. De kennismakingssessies Alinea, Kurzweil, Bouw! en Boekies werden al vernieuwd. In de 20 minuten durende online kennismakingssessie, wekelijks op dinsdagvoormiddag of -avond, krijg je heel wat mee en kun je je vragen via de chat stellen.

In de Vlaamse lagere en middelbare scholen (gewoon en buitgewoon onderwijs) kunnen leerlingen met een attest beroep doen op gratis voorleessoftware Alinea of Kurzweil via LeesVoor! Vlaanderen. Wij bieden sinds dit schooljaar gratis opstarttrainingen LeesVoor! aan waardoor onderwijsprofessionals meteen aan de slag kunnen in hun school. Naast alle gebundelde info, bieden we je onder LeesVoor! gratis voorleessoftware ook nog een handig stappenplan, een ouderflyer, hulp bij groepsregistraties en een uniek aanbod voor professionelen (software + vorming, met 75% korting).

 


Basisaanbod: Boekies.be

 

Boekies (4-14j): Het leesbevorderingsplatform Boekies biedt een basis om het leesplezier, de leesmotivatie en het leesbegrip te verhogen door een attractief en uitdagend leesaanbod waarbij  de nodige ondersteunende tools zijn voorzien: verschillende lettertypes, begripsvragen, audio-ondersteuning, meeleesbalkje en verwerkingsopdrachten. Bovendien kan de leerkracht de leesontwikkeling van de leerling volgen en inspelen op zijn of haar persoonlijke interesses en vaardigheden. Reeds meer dan 2500 boeken beschikbaar!

In schooljaar ’21-’22 krijgen scholen die deelnemen aan het i-Learn project ook toegang tot Boekies die als leesbevorderingsplatform voor dit project werd geselecteerd.

Meer info over Boekies en Boekies @ i-Learn

Schrijf je nu in voor een gratis “Maak kennis met Boekies-webinar” (20 min).

 

 

 

 

 

Preventieve leessoftware

Bouw! (5-8j): Dit computergestuurde interventieprogramma helpt leesproblemen bij risicoleerlingen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar voorkomen. Bouw! wordt hoofdzakelijk preventief ingezet. Het verdiende reeds zijn strepen in Nederland waar het leesproblemen met 60% tot 65% deed afnemen. Sinds de lancering in 2014 werken nu ruim 70.000 leerlingen in meer dan 5000 scholen met Bouw!.

Meer info over Bouw!

Schrijf je nu in voor een gratis “Maak kennis met Bouw!-webinar” (20 min).

Vraag hier je gratis demo-account Bouw!

 

 

Remediërende software voor lezen en spellen

Lezergame (6-8j): Deze succesvolle educatieve leesgame zit reeds enige tijd in ons gamma. Al heel wat beginnende en vastgelopen lezertjes maakten mooie sprongen vooruit dankzij deze speelse extra leestraining. Het educatieve concept werd uitgewerkt door Martine Ceyssens. Je kan de game zowel thuis, op school als in therapie inzetten, als verrijking, maar ook als extra oefening of remediëring. Je kan de game zo of in combinatie met de Abimo boekjes en oefenmappen gebruiken. De verschillende onderdelen versterken elkaar als je ze combineert.
Meer info over Lezergame

vraag hier je gratis demo-account Lezergame

 

 

BLOON (6-12+): Deze remediërende spellingsoftware is een methode-onafhankelijke oefenprogramma voor spelling dat gebruik maakt van bestaande of eigen woordenlijsten. Dankzij dit digitaal “BLOONen” (Bekijken, Lezen, Omdraaien, Opschrijven en Nakijken) oefenen leerlingen de spellingmethode die in de klas gebruikt wordt extra in.

Meer info over BLOON

vraag hier je gratis demo-account BLOON

 

 

 

 

Compenserende software: Alinea of Kurzweil

Stimuleert functioneren op eigen niveau. Alinea en Kurzweil bieden de juiste assistentie bij lees-, schrijf- en leerproblemen. Voor elk platform (ook Chromebooks!). Voor school, thuis en onderweg.

Alinea (8+), dit leerlingvriendelijk programma is eenvoudig, veelzijdig en intuïtief. Zoals het hoort.

Alinea Suite of Alinea Online
Voor het web en de
Cloud (Chromebooks): Alinea Online 
Op de Windows PC: Alinea voor Windows
Mobiel op tablet of smartphoneAlinea App

Meer info over Alinea

 

 

Kurzweil 3000 (8+): de meest uitgebreide en differentieerbare compenserende software.

Voor het web en de Cloud (Chromebooks) 
Op Windows PC en Mac
Mobiel op tablet of smartphone 

Meer inf over K3000

 

Zowel Alinea als Kurzweil 3000 zijn gratis voor alle leerlingen in het lager en middelbaar onderwijs met een attest of voor leerlingen in het bijzonder onderwijs. Hier lees je alle info over gratis voorleessoftware via LeesVoor! Vlaanderen voor ouders, therapeuten en scholen.

Twijfel je welk programma het best bij jou past? Laat je informeren tijdens één van de online kennismakingssessies Alinea of Kurzweil en stel je vragen via de chat. Meld je nu aan!

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit