Nieuwe preventieve en remediërende software

Vraag je gratis demo-account aan!

Na de “Samen thuis” april-actie waarbij we naast 1 maand gratis Lezergame, ook 1 maand gratis werken met Bouw! en BLOON als introductie in Vlaanderen aanboden, staat niets je in de weg om verder aan de slag te gaan met deze handige leersoftware. Heb je de actie mislopen? Geen nood, vraag hier je gratis demo-account Bouw! en je gratis demo-account BLOON.

 Lees er hier meer over.

Lezen als belangrijkste middel om te leren

Tegenwoordig leren we ons leven lang. Vlot kunnen lezen is een noodzaak om aansluiting te vinden bij onze maatschappij. Dat het niet zo goed gaat met het lezen, blijkt meer dan ooit uit de tegenvallende resultaten van het 4-jaarlijkse PISA onderzoek PISA2018. Bijna 1 op 5 Vlaamse 15-jarigen haalt het referentieniveau voor leesvaardigheid niet. En wat nog frappanter is: de Vlaamse score op de PISA-index voor plezier in lezen is het laagst van de in totaal 79 deelnemende landen.

Vanuit een gedeelde visie met Lexima, Nederlandse marktleider in dyslexiehulpmiddelen, zijn we ervan overtuigd dat preventie en remediëren de sleutel is om onnodige leesproblemen te voorkomen. Bovendien zet je met de juiste ondersteuning op elke leeftijd een positieve spiraal in gang: meer leesplezier leidt tot een hogere leesmotivatie en bijgevolg tot een sterkere leesvaardigheid waarbij zowel het technisch als begrijpend lezen aanzienlijk groeien.

Daarom bieden we, aanvullend op Lezergame remediërende leessoftware, drie nieuwe producten aan vanuit het Lexima portfolio:

Hieronder volgt wat meer uitleg.

Meer info over het partnerschap met Lexima lees je hier.

Beter lezen, schrijven en leren met…

Deze preventieve en remediërende producten zitten in het voortraject van de compenserende software Alinea en K3000. Het inzetten van preventieve en remediërende software kadert in een integrale aanpak van leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie.

3 nieuwe tools om beter te lezen & schrijven

Bouw!: Dit computergestuurde interventieprogramma helpt leesproblemen bij risicoleerlingen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar voorkomen. Bouw! wordt hoofdzakelijk preventief ingezet. Het verdiende reeds zijn strepen in Nederland waar het leesproblemen met 60% tot 65% deed afnemen. Sinds de lancering in 2014 werken nu ruim 70.000 leerlingen in meer dan 5000 scholen met Bouw!.

Meer info over Bouw!

 

bloon imageBLOON: Deze remediërende spellingsoftware is een methode-onafhankelijke oefenprogramma voor spelling dat gebruik maakt van bestaande of eigen woordenlijsten. Dankzij dit digitaal “BLOONen” (Bekijken, Lezen, Omdraaien, Opschrijven en Nakijken) oefenen leerlingen de spellingmethode die in de klas gebruikt wordt extra in.

Meer info over BLOON

 

 

 

 

Boekies.be lanceert 26/05!

boekies.nl

Boekies: Het leesplatform Boekies biedt een basis om het leesplezier, de leesmotivatie en het leesbegrip te verhogen door een attractief en uitdagend leesaanbod waarbij  de nodige ondersteunende tools zijn voorzien: verschillende lettertypes, woorduitleg, begripsvragen, audio-ondersteuning, meeleesbalkje en verwerkingsopdrachten. Bovendien kan de leerkracht de leesontwikkeling van de leerling volgen en inspelen op zijn of haar persoonlijke interesses en vaardigheden. Boekies.nl is reeds gelanceerd en Boekies.be volgt nu heel snel.

 

 

 

Mooie aanvulling op Lezergame

De nieuwe preventieve & remediërende softwarepakketten zijn een mooie aanvulling op de bestaande remediërende software Lezergame.

Screenshot van LezergameLezergame: Deze succesvolle educatieve leesgame zit reeds enige tijd in ons gamma. Al heel wat beginnende en vastgelopen lezertjes maakten mooie sprongen vooruit dankzij deze speelse extra leestraining. Het educatieve concept werd uitgewerkt door Martine Ceyssens. Je kan de game zowel thuis, op school als in therapie inzetten, als verrijking, maar ook als extra oefening of remediëring. Je kan de game zo of in combinatie met de Abimo boekjes en oefenmappen gebruiken. De verschillende onderdelen versterken elkaar als je ze combineert.
Meer info over Lezergame

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit