Lexima: digitale programma's voor beter lezen en leren

Lexima Logo

Lexima is de expert in onderwijsbegeleiding bij leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie.  

Wij helpen scholen op effectieve en duurzame wijze werk te maken van de preventieve en integrale aanpak van leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie. Ons doel is dat alle leerlingen minimaal het vereiste niveau van functionele geletterdheid halen. 

De preventieve en remediërende producten Bouw!, Lezergame en BLOON zitten in het voortraject van de compenserende software Alinea en Kurzweil.  

 


Basisaanbod: Boekies.be

 

Boekies (4-14j): Het leesbevorderingsplatform Boekies biedt een basis om het leesplezier, de leesmotivatie en het leesbegrip te verhogen door een attractief en uitdagend leesaanbod waarbij  de nodige ondersteunende tools zijn voorzien: verschillende lettertypes, audio-ondersteuning, meeleesbalkje en verwerkingsopdrachten. Bovendien kan de leerkracht de leesontwikkeling van de leerling volgen en inspelen op zijn of haar persoonlijke interesses en vaardigheden. Boekies geeft toegang tot ruim 2000 boeken!

Scholen die deelnemen aan het i-Learn projectkrijgen toegang tot Boekies! 

Meer info over Boekies en Boekies @ i-Learn

Schrijf je nu in voor een gratis “Maak kennis met Boekies-webinar” (20 min).

 

 

Preventieve leessoftware

Bouw! (5-8j): Dit computergestuurde interventieprogramma helpt leesproblemen bij risicoleerlingen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar voorkomen. Bouw! wordt hoofdzakelijk preventief ingezet. Het verdiende reeds zijn strepen in Nederland waar het leesproblemen met 60% tot 65% deed afnemen. Sinds de lancering in 2014 werken nu ruim 70.000 leerlingen in meer dan 5000 scholen met Bouw!.

Meer info over Bouw!

Schrijf je nu in voor een gratis “Maak kennis met Bouw!-webinar” (20 min).

Interesse om een Bouw! pilotschool te worden? Hier lees je er alles over!

 

 

Remediërende software voor lezen en spellen

Lezergame (6-8j): Deze succesvolle educatieve leesgame zit reeds enige tijd in ons gamma en werd uitgewerkt door Martine Ceyssens. Je kan de game zowel thuis, op school als in therapie inzetten, als verrijking, maar ook als extra oefening of remediëring. Aanvullend kan je de Abimo boekjes en oefenmappen gebruiken.

Meer info over Lezergame

Schrijf je nu in voor een gratis “Maak kennis met Lezergame-webinar” (20 min).

 

 

BLOON (6-12+): Deze remediërende spellingsoftware is een methode-onafhankelijke oefenprogramma voor spelling dat gebruik maakt van bestaande of eigen woordenlijsten. Dankzij dit digitaal “BLOONen” (Bekijken, Lezen, Omdraaien, Opschrijven en Nakijken) oefenen leerlingen de spellingmethode die in de klas gebruikt wordt extra in.

Meer info over BLOON

Schrijf je nu in voor een gratis “Maak kennis met BLOON-webinar” (20 min) en ontdek de nieuwe versie van BLOON die begin september 2022 gelanceerd werd! Interesse om een BLOON-pilootschool te worden? Hier lees je er alles over!

 

 

 

 

Compenserende software: Alinea of Kurzweil

Alinea en Kurzweil bieden de juiste assistentie bij lees-, schrijf- en leerproblemen.  Voor elk platform. Voor school, thuis en onderweg. 

In de Vlaamse lagere en middelbare scholen (gewoon en buitengewoon onderwijs) kunnen leerlingen met een attest beroep doen op gratis voorleessoftware Alinea of Kurzweil via LeesVoor! Vlaanderen. Alle informatie vind je op deze pagina.

Stimuleert functioneren op eigen niveau. Alinea en Kurzweil bieden de juiste assistentie bij lees-, schrijf- en leerproblemen. Voor elk platform (ook Chromebooks!). Voor school, thuis en onderweg.

Alinea (8+), dit leerlingvriendelijk programma is eenvoudig, veelzijdig en intuïtief. Zoals het hoort.

Vlotter lezen, minder fouten schrijven, sneller begrijpen en gemakkelijker leren! 

 

​Schrijf je nu in voor een gratis “Maak kennis met Alinea-webinar” (20 min).

 

 

Kurzweil 3000 (8+): de meest uitgebreide en differentieerbare compenserende software. Vlotter lezen, minder fouten schrijven, sneller begrijpen en gemakkelijker leren! 

Meer inf over Kurzweil

 

Schrijf je nu in voor een gratis “Maak kennis met Kurzweil-webinar” (20 min).

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit