Lees- en leersoftware

TIP: Ontdek nu het Boekies zomeraanbod!

Inzetten op preventie, remediëren & compenseren loont

Het verschil tussen falen en succes? Vlot kunnen lezen speelt hier een belangrijke rol. Maar het gaat niet goed met onze leesvaardigheid. Conclusies van een recent onderzoek (PISA2018):

  • Bijna 1 op de 5 Vlaamse 15-jarigen haalt het niveau basisgeletterdheid niet.
  • De Vlaamse jongeren hebben het minst (van alle 79 deelnemende landen) plezier in lezen.

Wat kunnen we daar aan doen? Samen met Lexima, Nederlandse marktleider in lees- en leerhulpmiddelen, zetten wij daar onze schouders onder. Wij geloven dat preventie en remediëren de sleutels zijn tot het voorkomen van onnodige leesproblemen.

De juiste ondersteuning op elke leeftijd zet een positieve spiraal in gang:

  • Meer leesplezier leidt tot meer leesmotivatie.
  • Meer leesmotivatie leidt tot meer leesfrequentie en op termijn een betere vaardigheid.

En wat met dyslexie? Blijken de lees- en leerproblemen hardnekkig? Dan is het belangrijk tijdig te compenseren. Waar een leerling die het bord niet goed ziet een bril draagt, gebruikt een leerling met een lees- of leerprobleem software die extra ondersteunt. Dat maakt die leerling niet lui, integendeel, maar wel gemotiveerd om te blijven leren.

 

Beter lezen, schrijven en leren met…

De preventieve en remediërende producten Bouw!, Lezergame en BLOON zitten in het voortraject van de compenserende software Alinea en K3000. Het inzetten van preventieve en remediërende software kadert in een integrale aanpak van leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie. Met onze educatieve digitale tools willen we geletterdheid op ieders niveau stimuleren.

Wil je onze consulenten jou in een uurtje laten informeren over de mogelijkheden van onze educatieve software? Dat kan. Vraag hieronder gratis de uitgesteld kijken infosessiewebinars op.

Basisaanbod: Boekies.be

Boekies (4-14j): Het leesbevorderingsplatform Boekies biedt een basis om het leesplezier, de leesmotivatie en het leesbegrip te verhogen door een attractief en uitdagend leesaanbod waarbij  de nodige ondersteunende tools zijn voorzien: verschillende lettertypes, woorduitleg, begripsvragen, audio-ondersteuning, meeleesbalkje en verwerkingsopdrachten. Bovendien kan de leerkracht de leesontwikkeling van de leerling volgen en inspelen op zijn of haar persoonlijke interesses en vaardigheden. Reeds meer dan 2000 boeken beschikbaar!

Meer info over Boekies

 

 

 

 

Zomeraanbod Boekies: Duizenden boeken mee op reis voor slechts €15,-

Geen moeilijke keuzes tijdens het pakken van je kind z’n reiskoffer. Er gaan ruim 2500 jeugdboeken mee op z’n tablet! Is je kind een boekenverslinder of net eentje die het lezen uit de weg gaat? Deze zomer krijg je het zeker gemotiveerd om te lezen dankzij de Boekies boeken!

Voor slechts € 15,- kun je in de maanden juli, augustus en september toegang krijgen tot het unieke leesbevorderende platform Boekies. Opgelet: dit is geen abonnement, maar een tijdelijke toegang. Per 1 oktober vervalt je toegang. Kan je kind niet genoeg krijgen van het lezen in Boekies, dan kun je alsnog instappen in een Boekies abonnementsformule.

Ontdek hier wat je voor die € 15,- krijgt of doe meteen de aanschaf!

 

 

 

 

 

 

Preventieve leessoftware

Bouw! (5-8j): Dit computergestuurde interventieprogramma helpt leesproblemen bij risicoleerlingen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar voorkomen. Bouw! wordt hoofdzakelijk preventief ingezet. Het verdiende reeds zijn strepen in Nederland waar het leesproblemen met 60% tot 65% deed afnemen. Sinds de lancering in 2014 werken nu ruim 70.000 leerlingen in meer dan 5000 scholen met Bouw!.

Meer info over Bouw!

Vraag hier je gratis demo-account Bouw!

 

 

Remediërende software voor lezen en spellen

De nieuwe remediërende spellingsoftware BLOON is een mooie aanvulling op de bestaande remediërende leessoftware Lezergame.

Screenshot van LezergameLezergame (6-8j): Deze succesvolle educatieve leesgame zit reeds enige tijd in ons gamma. Al heel wat beginnende en vastgelopen lezertjes maakten mooie sprongen vooruit dankzij deze speelse extra leestraining. Het educatieve concept werd uitgewerkt door Martine Ceyssens. Je kan de game zowel thuis, op school als in therapie inzetten, als verrijking, maar ook als extra oefening of remediëring. Je kan de game zo of in combinatie met de Abimo boekjes en oefenmappen gebruiken. De verschillende onderdelen versterken elkaar als je ze combineert.
Meer info over Lezergame

vraag hier je gratis demo-account Lezergame

 

 

bloon imageBLOON (6-12+): Deze remediërende spellingsoftware is een methode-onafhankelijke oefenprogramma voor spelling dat gebruik maakt van bestaande of eigen woordenlijsten. Dankzij dit digitaal “BLOONen” (Bekijken, Lezen, Omdraaien, Opschrijven en Nakijken) oefenen leerlingen de spellingmethode die in de klas gebruikt wordt extra in.

Meer info over BLOON

vraag hier je gratis demo-account BLOON

 

 

 

 

Compenserende software: je lees-, schrijf- en leerhulp

Alinea (8+): Deze alles-in-1 taaltoolbox helpt je met het voorlezen van teksten en de juiste uitspraak, het vertalen of de uitleg van moeilijke woorden, de juiste spelwijze en synoniemen, een unieke dicteerfunctie, samenvattingen en audiofragmenten maken, enz.

Alinea Suite bestaat uit 4 onderdelen: Alinea pc voor Windows +  Alinea app voor iOS & Android + Alinea extensie Web2Speech + Alinea webapp in de Cloud.
Alinea Online bestaat uit de 2 online onderdelen: Alinea extensie Web2Speech + Alinea webapp in de Cloud

Meer info over Alinea

 

Kurzweil 3000 (8+): Deze erg veelzijdige digitale lees-, schrijf- en leerassistent helpt je om je lees- en schrijfkwaliteiten te verbeteren, je lectuur beter te bevatten en je lesmateriaal gemakkelijker te verwerken. Kortom om je potentieel te ontsluiten!

Kurzweil 3000 bestaat uit 4 onderdelen: K3000 desktop voor PC en Mac + K3000 Mobile app voor iOS & Android + Web2Speech extensie voor K3000 +  Sensotec webapp in de Cloud voor K3000

Meer inf over K3000

 

Zowel Alinea als Kurzweil 3000 zijn gratis voor alle leerlingen in het lager en middelbaar onderwijs met een attest of voor leerlingen in het bijzonder onderwijs. Hier lees je alle info over gratis voorleessoftware via LeesVoor! Vlaanderen voor ouders, therapeuten en scholen.

Twijfel je welke software voor het best bij jou past? Bekijk dan hier onze keuzewijzer voorleessoftware.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit