Belangrijk: De Nationale Dyslexie Conferentie blijft langer open! “Zo veel goede en nuttige informatie! Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen met kijken!” –  “Wat een uitgebreid programma. Ik ben echt aan het genieten!” Zomaar twee opmerkingen van deelnemers aan de online Nationale Dyslexie Conferentie 2021.

Om te zorgen dat iedereen ruim de tijd heeft om het uitgebreide programma te kunnen bekijken, blijft de online omgeving van de Nationale Dyslexie Conferentie een week langer open, tot en met het einde van het Herfstverlof. Dit betekent dat iedereen tot en met zondag 7 november de tijd heeft om de vele lezingen en intermezzo’s over leesbevordering, geletterdheid en ondersteuning bij dyslexie te bekijken.


Op de hoogte blijven van alle recente ontwikkelingen op het vlak van leesbevordering en het stimuleren van geletterdheid? 

Weten welke mogelijkheden er zijn om de lees- en spellingsontwikkeling van jouw leerlingen te optimaliseren?

Dat kan! Met een deelname aan de  Nationale Dyslexie Conferentie 2021 (online) zet je in op onderwijsprofessionalisering en MAAK JE HET VERSCHIL voor jouw leerlingen met leerproblemen! 

De Nationale Dyslexie Conferentie is het grootste onderwijsevenement op het gebied van leesbevordering, het terugdringen van leesproblemen en laaggeletterdheid én het omgaan met dyslexie.

Je bent helemaal mee met de nieuwste ontwikkelingen? Jullie leesbeleid is al uitmuntend? Dan zorgt deze verdiepende conferentie met ruim 50 lezingen van autoriteiten uit Vlaanderen en Nederland op het vlak van lees- en leerproblemen dat je mee blijft en een hoog niveau behoud.

Je bent zoekende of weet niet goed waar te starten? Dan ontwikkel je snel een brede basiskennis en leer je rechtstreeks van experts uit het onderwijsveld.

Je doet er nieuwe inzichten op en hebt bovendien een maand lang de mogelijkheid om zoveel mogelijk lezingen mee te pikken. De conferentie gaat van start op woensdag 6 oktober, tijdens de Dyslexia Awareness week, en loopt tot 31/10/2021.

Neem nu deel en bekijke zoveel lezingen als je wilt, wanneer het jou uitkomt

Je kunt je nog tot maandag 25 oktober inschrijven.  Deelname aan de online NDC bedraagt € 249,-.  Voor dit bedrag nemen 2 mensen van één organisatie deel. Bekijk hier het volledige inhoudelijke programma. Vlaamse sprekers zoals Pol Ghesquière (KUL), Maarten Vansteenkiste (UGent) en Aryan van der Leij (UVA) zijn van de partij.

knop om je in te schrijven

Hier lees je alle informatie

 • Dé jaarlijkse conferentie die je niet mag missen: van 6/10 tot 31/10  7/11 (verlengd open omwille van grote succes!)
 • Thema 2021: Maak het verschil
 • Geen verre verplaatsingen, maar een online format die je een maand lang toegang geeft tot alle opgenomen programmaonderdelen
 • Meer dan 50 lezingen en intermezzo’s
 • Vlaamse en Nederlandse sprekers: Pol Ghesquière (KUL), Maarten Vansteenkiste (UGent), Aryan van der Leij (UVA) en ook nog Madelon van den Boer, Milene Bonte, Marco Bril, Kees Broekhof, Evelien Krikhaar, Joanneke Prenger, Kees Vernooy, Janneke de Waal-Bogers, Jos Walta …
 • Gericht op onderwijs- en zorgprofessionals die betrokken zijn bij leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie
 • Het programma wordt in aanloop naar de conferentie bekend gemaakt
 • Inschrijven doe je hier

Praktische info

 • Je inschrijving voor de NDC 2021 gebeurt op de Lexima webshop. Je ontvangt alle verdere communicatie over de NDC rechtstreeks via Lexima. Lexima mails zullen uitsluitend over de NDC gaan.
 • Om de tweede persoon gratis aan te melden is het nodig om bij aanmelding/inschrijving meteen te kiezen voor 2 personen. En voor betaling per factuur. Vul de gegevens voor de factuur in en vervolgens de gegevens van beide deelnemers. Op de factuur die verstuurd wordt zal het juiste bedrag staan.
 • Met je inschrijving geef je ook je toestemming om toegevoegd te worden aan de Sensotec nieuwsbrief maillijst. Wens je dat niet, dan kun je je bij ontvangst van de eerste nieuwsbrief onderaan eenvoudig uitschrijven. Mocht je reeds ingeschreven zijn op de Sensotec nieuwsbrief, dan verandert er niets.
 • Op de Lexima webshop staat bij de datum “ma 8 nov 2021”. Dit is om praktische / boekhoudkundige redenen. De inschrijving geeft je toegang tot de NDC vanaf 6/10/2021 en dit tot en met 7/11/2021.
  • Tip: Het veld BRIN is niet verplicht en kun je dus gewoon overslaan.
 • Bij interesse in één van de Lexima-Sensotec educatief software producten, doe je de aanschaf als Vlaamse klant op www.sensotec.be/educatie

Lexima?

Sinds Sensotec en Lexima zusterbedrijven zijn, werd ook in Vlaanderen hard aan de weg getimmerd om de gedeelde visie op lezen en leren “de integrale aanpak van leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie” uit te dragen. In 2020 namen we de Lexima programma’s Boekies, Bouw! en BLOON in ons aanbod op en vanaf nu breiden we ook het Sensotec vormingsaanbod uit met trainingen, webinars, enz. van de Lexima Academie. Vanzelfsprekend willen we onze Vlaamse klanten ook de kans bieden deel te nemen aan de jaarlijkse Nationale Dyslexie Conferentie die zusterbedrijf Lexima organiseert.