Samen thuiswerken? Sensotec helpt!

We bieden extra ondersteuning voor thuiswerkers tijdens de coronacrisis en om je leerlingen of patiënten op afstand goed te ondersteunen.

Het merendeel van de Vlaamse scholieren zit thuis. De dag nuttig invullen, is een uitdaging. Als leerkracht kun je taakjes en opdrachten van op afstand doorsturen. Mama’s en papa’s die thuis werken, zitten wel even met de handen in het haar om alles goed te begeleiden. Zeker als je meer dan 1 kind moet helpen of als je kind lees-of leerproblemen heeft. Sensotec wil jullie hierbij helpen.

Tijdelijk gratis software-aanbod

Als hulp tijdens de coronamaatregelen en eveneens als introductie-actie in Vlaanderen voor onze nieuwe preventieve en remediërende producten Bouw! en BLOON, bieden we scholen, therapeuten en ouders de kans om deze handige lees- en spellingsoftware tot eind april gratis te gebruiken. Ook onze bekende softwarepakketten Lezergame en Alinea Online kan je tijdelijk gratis gebruiken. Zo bieden we leerlingen van alle leeftijden digitale taalondersteuning.

 • Kleuters (vanaf 3de kleuter): Bouw! leessoftware
 • Leerlingen basisschool: Bouw! en Lezergame leessoftware, BLOON spellingsoftware
  • Met Lezergame en BLOON kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag
  • In Bouw! werk je als mama, papa, oudere broer of zus 3 x 15 minuten per week samen met je kind
  • Vanaf 4de-5de leerjaar: Alinea Online, compenserende software
 • Leerlingen middelbaar onderwijs: BLOON spellingsoftware voor vreemde talen, Alinea Online

Twee opties

 1. Start met een gratis demo (beperkte functionaliteiten) om de producten eerst even te verkennen.
 2. Teken meteen in op een abonnement als school, logopedische praktijk of ouder. Je kunt de software gratis gebruiken tot eind april. Daarna ontvang je automatisch een factuur indien je het abonnement niet hebt stopgezet voor 30/04. Dat kan via een eenvoudig mailtje naar dyslexie@sensotec.be.

Vier producten

Bouw!

Tijdens deze opgelegde periode van thuiswerken, is het ideaal om als mama, papa, oudere broer of zus samen met beginnende lezertjes (3de kleuter, voornamelijk 1ste, maar ook nog 2de leerjaar) aan de slag te gaan met Bouw!. Met 3 keer 15 minuutjes per week verankert je kind zijn of haar leesniveau! Wil je even proeven hoe Bouw! werkt? Vraag dan hier de gratis demo aan die je toegang geeft tot leeslesjes uit module 1 en 2. Wil je nadien van start gaan met je kind of leerlingen? Klik dan hier voor meer info over Bouw! en jouw, tijdelijk gratis, abonnementsformule.

BLOON

Ook BLOON is tijdens deze opgelegde periode van thuiswerken, de ideale tool om je leerling of kind (vanaf 7 jaar) zelfstandig te laten oefenen op juister schrijven. Als begeleider zet je de woordlijsten eenvoudig klaar en de leerling kan aan de slag. Als ouder of middelbare leerling kun je ook zelf lijsten aanmaken. BLOON is een methode die voor Nederlands, maar ook voor de moderne vreemde talen kan gebruikt worden. Werk je als therapeut op afstand? Ook jij kunt BLOON inschakelen als digitale therapietool.
Even proeven hoe BLOON werkt? Vraag dan hier de gratis demo aan die je toegang geeft tot een aantal voorbeeld woordlijsten van Taalactief voor verschillende leerjaren. Meteen van start gaan? Klik dan hier voor meer info over BLOON en jouw, tijdelijk gratis, abonnementsformule.

Foto logo lezergame

Lezergame

Goed leren lezen, dat vraagt veel oefening. Lezergame biedt beginnende lezers en zij die wat meer moeite ondervinden op een speelse manier extra leestraining. In de game kan het kind vrij zelfstandig aan de slag eens het een beetje wegwijs is gemaakt. Lezergame eerst even uitproberen? Vraag dan hier de gratis demo aan. Meteen van start gaan? Klik dan hier voor meer info over Lezergame en jouw, tijdelijk gratis, abonnementsformule.

Alinea Online

Zijn jouw leerlingen of kinderen al wat ouder? Moeten ze zelfstandig digitale taken verwerken? Misschien maken ze wel gebruik van hun digitaal hand- of werkboek. Dan is Alinea Online de ideale ondersteunende tool die hulp biedt bij lezen, schrijven en studeren. Klik hier voor meer info over Alinea Online en jouw, tijdelijk gratis, abonnementsformule. Opgelet: Check eerst even of je leerling of kind niet in aanmerking komt voor gratis voorleessoftware, want dan kan het een volledig schooljaar gratis gebruik maken van de volledige Alinea suite of Kurzweil 3000 compenserende software.

Boekies?

Van zodra Boekies beschikbaar komt, bekijken we of en hoe we ook dit innovatief digitaal leesplatform bij wijze van introductie-actie kunnen toevoegen aan ons speciaal aanbod “tijdelijk gratis abonnement” in deze coronatijden.

Voorwaarden

Het aanbod voor gratis gebruik van Bouw!, Lezergame, BLOON en Alinea Online geldt tot en met 30 april 2020. Als je hiervan gebruik maakt, teken je in voor een  jaarabonnement met een proefperiode tot en met 30 april 2020. In de proefperiode kan je op elk moment het contract opzeggen. Per 1 mei 2020 gaat het contract in en ontvang je van ons een jaarfactuur, tegen de kosten die in de webshop staan vermeld.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit