Sensotec breidt zijn ruime low-visiongamma uit met MagniLink-toestellen

15/02/2016

Low Vision InternationalSensotec is vanaf 15 februari exclusief verdeler in België van de MagniLink beeldschermloepen en voorleestoestellen.

Het gamma van LVI omvat een reeks toestellen die op maat van de klant met een visuele beperking worden samengesteld. De toestellen bieden zowel de klassieke beeldvergroting met kleuraanpassing als een betrouwbare voorleesfunctie. De beeldschermloepen en voorleestoestellen worden door LVI – Low Vision International in Zweden onder de naam MagniLink ontworpen en gefabriceerd.

Sensotec is in België de grootste verdeler van hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden en is gekend voor zijn persoonlijke aanpak. De uitbreiding met MagniLink past in de visie van het bedrijf om een breed assortiment voor te stellen waaruit de klant in nauw overleg met de consulent het meest geschikte toestel kan kiezen. De MagniLink toestellen beantwoorden aan de hoge kwaliteitseisen van Sensotec en zijn met hun modulaire opbouw en eenvoudige hantering een uitstekende aanvulling van het gamma.

Het verdelerschap van de MagniLink toestellen in België omvat zowel verkoop, installatie als onderhoud van de toestellen door Sensotec.

Partnership beantwoordt aan groeiende vraag naar toestellen op maat

Falk Beerten, CEO van Sensotec is tevreden met deze uitbreiding van het gamma en gelooft hiermee tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kwaliteitsvolle toestellen op maat van de klant. “Ondermeer door de vergrijzing van de bevolking is er steeds meer vraag naar hulpmiddelen voor verminderd zicht. De LVI productlijn beantwoordt hieraan met een modulair systeem dat bruikbaar is zowel thuis, op het werk, op school als in de vrije tijd, en dat uitmunt door eenvoud, stijlvol design en superieure beeldkwaliteit.”

Erik Bondemark, CEO van LVI: “LVI is verheugd over de samenwerking met Sensotec als distributiepartner in België. Sensotec staat voor een professionele aanpak en uitstekende kennis op het vlak van visuele beperkingen en van de hulpmiddelen die hiervoor succesvol kunnen worden aangeboden. Door dit unieke partnership met enerzijds de toonaangevende producten van LVI en anderzijds de betrouwbare verkoop- en supportdiensten van Sensotec, wordt de positie van beide merken in België versterkt.

Over LVI:

LVI of Low Vision International werd in 1978 in Växjö, Zweden opgericht en met als doel het dagelijkse leven van mensen met een visuele beperking gemakkelijker te maken.

Low Vision International wordt algemeen erkend als een van ‘s werelds toonaangevende producenten van apparatuur voor mensen met een visuele beperking, met een sterke aandacht voor kwaliteit, betrouwbaarheid en eenvoud in gebruik.

Nieuwe producten worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met gebruikers en professionals op het gebied van zorg, onderwijs en rehabilitatie van slechtzienden. De producten worden wereldwijd verkocht onder het geregistreerde handelsmerk MagniLink.

MagniLink

Meer over de MagniLink beeldschermloepen die vanaf nu door Sensotec verdeeld worden:

MagniLink S Premium II: Veelzijdig, modulair camerasysteem

MagniLink Vision: Eindeloze mogelijkheden in een hele nieuwe wereld aan beeldschermloepen

MagniLink Zip: Opvouwbare beeldschermloep

MagniLink Pro: Voor een toegankelijke werkplek

MagniLink Voice II: Voorleestoestel

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit