Sensotec lanceert pilootproject voor dyslexiesoftware in Jordaanse scholen

17/10/2014

Jordan Education Initiative - logoSamenwerkingsakkoord met Jordan Education Initiative

Sensotec kondigt vandaag de ondertekening aan van een samenwerkingsakkoord met de stichting Jordan Education Initiative (JEI). Het bedrijf uit Jabbeke zal via een pilootproject Jordaanse studenten met lees- en schrijfproblemen toegang geven tot het compenserende softwareprogramma Kurzweil 3000, waarvan Sensotec ontwikkelingspartner is.

Het programma zal door vier scholen gedurende één jaar opgenomen worden in hun educatieve programma. Het project zal zowel leraars als studenten de mogelijkheid geven om de uitgebreide ondersteunende lees- en schrijffuncties van compenserende software zelf te leren kennen.

Kurzweil 3000 wordt in honderden Vlaamse scholen gebruikt als ondersteuning bij dyslexie maar biedt eveneens ruime ondersteuning bij het leren en studeren in een vreemde taal.

Software en training

De pilootscholen, die door de Jordaanse organisatie gekozen werden, kunnen de software gratis inzetten en ontvangen eveneens een uitgebreide training.

Doorheen het jaar dat deze scholen het softwareprogramma gebruiken, zullen zowel gebruikservaringen als de progressie van de leerlingen gemeten worden.

Een eindverslag waarin al deze bevindingen opgenomen worden, zal gebruikt worden als proof of concept voor verdere projecten van Sensotec in het Midden-Oosten.

Hogere onderwijskwaliteit

Nermine Nabulsi, de voorzitster van JEI verduidelijkt: ‘bij JEI proberen we de onderwijskwaliteit te verhogen door innovatieve programma’s en producten te evalueren en te stimuleren’. ‘Het ondersteunen van goede lees- en schrijfvaardigheden is voor alle studenten van het grootste belang om te slagen in deze steeds meer globaliserende economische omgeving’. ‘JEI gelooft daarom dat Kurzweil 3000-firefly een antwoord kan vormen op deze uitdaging en we kijken uit naar een succesvol pilootprogramma!’ besluit ze.

De Jordaanse stichting werd opgericht door Koning Abdullah II en wordt momenteel geleid door de Jordaanse Koningin Rania Al-Abdullah.

Internationale stap

Falk Beerten, CEO bij Sensotec is tevreden met deze verdere internationale stap van het Jabbeekse bedrijf: ’Bij Sensotec geloven we sterk in het optimaal benutten van het leerpotentieel van elke leerling, we zijn dan ook erg enthousiast om met dit project via de integratie van innoverende toepassingen in het Jordaanse onderwijs bij te dragen tot het succes van Jordaanse leerlingen’.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit