Sensotec neemt Online Daisy over van Pyxima NV

31/03/2017

Online DaisySensotec neemt per 31 maart 2017 het volledige Online Daisy platform (www.online-daisy.com/) over van Pyxima NV. Pyxima is eveneens Belgisch en wenst zich vanaf nu te focussen op zijn technologische oplossingen voor de ouderenzorg.

Online luisterlezen is wereldwijd een sterk groeiende markt, zeker voor blinden, slechtzienden, anderstaligen en mensen met dyslexie. Wie zulks wil doen, komt bijna onvermijdelijk bij Europees marktleider Online Daisy uit. Het softwareplatform brengt de boeken, kranten of tijdschriften rechtstreeks naar uw computer, tablet, smartphone of naar de speciaal voor dit doel ontwikkelde DAISY players (DAISY is het standaardformaat voor luisterboeken voor mensen met een leesbeperking en staat voor het Engelse ‘Digital Accessible Information System’).

Op dit moment is Online Daisy niet alleen in België (via www.anderslezen.be) , maar ook in Zweden, Finland en Noorwegen marktleider. Online Daisy heeft momenteel zo’n 150.000 actieve gebruikers, die op quasi dagelijkse basis de Online Daisy Apps gebruiken om hun boeken, kranten en tijdschriften te beluisteren. De gebruikers kunnen niet alleen lineair lezen, maar ook door teksten navigeren, browsen en content streamen en downloaden. Eigenlijk wordt de leeservaring hierdoor superieur aan het klassieke lezen op papier.

Luisterlezen waar je maar wil

Dame luistert met oortjes en bekijkt tekst op het scherm van de iPadDe voordelen voor de lezer zijn duidelijk. Er moeten geen op cd’s ingesproken boeken meer worden gekocht of aangevraagd, er hoeft niet meer tussen die stapel cd’s te worden gezocht, boeken zijn vaak verkrijgbaar nog voor ze in de winkel liggen, upgrades van teksten worden automatisch geleverd, doorheen teksten navigeren gaat vele keren sneller dan op cd en luisteren kan waar en wanneer de lezer dat maar wil.

Ook voor de distributeur van content zijn de voordelen legio. Ze zijn af van de productie en de distributie van cd’s, online publiceren kan los van alle bestaande systemen, catalogus en gebruikers zijn altijd met elkaar gesynchroniseerd, het abonnementenbeleid blijft volledig in handen van de distributeur en alle content kan moeiteloos in de onlinecatalogus worden geïntegreerd.

Focus op Apps

Falk Beerten, C.E.O. Sensotec: “Met deze internationale overname zet Sensotec als bedrijf een grote stap voorwaarts, die naadloos aansluit bij onze strategische focus op Apps. Waar we nu reeds drie jaar op rij de beste en wereldwijd meest verkochte tekstherkennings(OCR) app op de markt brengen, en we reeds eigenaar waren van de iOS Daisy Apps, worden we door de overname meteen ook de grootste Europese aanbieder van luisterApps naar onze doelgroep. Het versterkt onze internationale visibiliteit en reputatie, en we hebben er het volste vertrouwen in dat we het platform nog significant kunnen doen groeien. Dit alles zal ook zorgen voor extra jobs.  Intussen werken hier bijna veertig mensen. Sensotec blijft marktleider in België inzake oplossingen voor mensen met een visuele beperking en dyslexie.”

Bert Paepen, medeoprichter van Pyxima (www.pyxima.com): “Met deze overdracht zetten we een punt achter een lange carrière in de assistieve technologie, die al startte bij KU Leuven in de jaren ‘80. We hebben heel wat innovatie op de kaart kunnen zetten met de uitbouw van het Online Daisy platform. In vergelijking met 20 jaar geleden, toen alles nog in Braille moest, is het nu een koud kunstje om de krant te lezen op je smart phone! Nu kunnen we ons 100% gaan focussen op het verbeteren van zorgkwaliteit in de ouderenzorg. Ook daar is er nog heel wat te innoveren.”

Nieuwe dyslexiesoftware

Sensotec heeft ook begin dit jaar de serious game Lezergame op de markt gebracht, een aanvullende leesmethode voor jonge kinderen die moeilijkheden hebben met lezen. Lezergame is een educatief concept van de gereputeerde logopediste Martine Ceyssens en werd gerealiseerd door Sensotec in samenwerking met uitgeverij Abimo/Pelckmans.

Daarnaast lanceerde Sensotec ook nog dit jaar voor België en Nederland Alinea voor Windows en iOS, wat een compleet ondersteunend softwarepakket is voor mensen met dyslexie. De app is de compleet herwerkte versie van de KNFB Reader, maar dan aangepast aan de noden van mensen met dyslexie.

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit