Solutions Radio vervoegt de groep

januari 2022


Belangrijke aanwinst voor leidende hulpmiddelenaanbieders:
Solutions Radio wordt zusterbedrijf van Sensotec, Lexima Reinecker en Lexima.

Na de overname van Lexima en Lexima Reinecker aanvang 2020 nam Falk Beerten per 1 januari 2022 het Nederlandse bedrijf Solutions Radio b.v. over. Solutions Radio legt zich, net als zusterbedrijven Lexima Reinecker en Sensotec, toe op hulpmiddelen voor mensen met een visuele of andere leesbeperking. Daarmee wordt de leidende positie van deze bedrijven op de Nederlandse en Vlaamse markt verstevigd, en ontstaan er bijkomende exportmogelijkheden.

Met deze overname bestaat de groep nu uit 4 bedrijven en ruim 100 personeelsleden . Een korte schets van de ondernemingen: Het Belgische Sensotec focust zich op de productie en verdeling van visuele hulpmiddelen (hard- en software) in België en daarbuiten. Lexima is het sterke internationale merk voor educatieve software en diensten voor de onderwijssector. Lexima Reinecker concenteert zich als verdeler van de visuele hulpmiddelen van het merk Reinecker op de Nederlandse markt. En onder het merk Audiomaatjes maakt Solutions Radio online informatie en tv-ondertitels toegankelijk via innovatieve productenzoals de Webbox, de Go-box, de Vo-box, momenteel voornamelijk op de Nederlandse en Vlaamse markt.

Solutions Radio werd in 2003 opgericht. Sinds 2006 lag de focus op de bereikbaarheid en het toegankelijk maken van gesproken informatie met spraak. Het bedrijf maakte naam als uitvinder van slimme apparaten die het televisie kijken voor slechtziende en/of blinde mensen niet alleen mogelijk maar ook terug aangenaam maken. Terwijl de Vo-box ondertitels vergroot, leest de Go-box alle ondertitels voor. De Webbox is een veelzijdig multimediatoestel dat online informatie voorleest. Voormalig eigenaar Karel Raven laat een mooi bedrijf met een tiental gemotiveerde medewerkers over.

De overname van Solutions Radio was een logische “next step”. Falk: “Het is een gezond bedrijf op een markt waar we al erg actief zijn. De door Solutions Radio ontwikkelde producten en diensten bewezen reeds hun nut in Nederland en Vlaanderen, maar bieden zeker ook groeipistes richting het buitenland.” Ook belangrijk bij de beslissing is de complementariteit met het Online DaisyTM-platform (bestaande uit Apps en servers) van Sensotec. Via dit platform worden op vandaag internationaal meer dan 200.000 gebruikers voorzien van toegankelijke audioboeken.

De aankomende nieuwe ontwikkelingen van Solutions Radio onderstrepen mee het innovatieve karakter van het bedrijf, wat een prachtige match is met de overige bedrijven. Er ligt alvast een uitdagend 2022 in het verschiet, waarbij synergiën verder ontdekt en gecultiveerd worden, maar met focus op de gezamenlijke missie “effectieve en innovatieve hulpmiddelen bieden aan mensen met een specifieke (onderwijs- of visuele) behoefte”.

Voormalig eigenaar van Solutions Radio Karel Raven overhandigt de symbolische en voor gelegenheid gouden “estafettestok” aan nieuwe eigenaar Falk Beerten.

 

 

(* Falk Beerten, repr. Skiobe bvba)

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit