fbpx

Toegankelijkheid regelgeving

Mensen met beperkingen krijgen op alle vlakken met drempels te maken. Via ons gamma toegankelijkheid willen we de fysische drempels  helpen wegnemen.  Openbare gebouwen maar ook pleinen en straten moeten vlot toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Alleen zo kunnen we tot een inclusieve maatschappij komen waar elke persoon 100% kan aan deelnemen.

guidance lines on floor

De beleidsmakers stippelden reeds enige tijd terug de krijtlijnen uit. Op vandaag zijn het de bouwheren en architecten van openbare projecten die voor de interpretatie en invulling moeten instaan. Ze dienen bij hun aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning rekening te houden met de gewestelijke toegankelijkheidsregelgeving.

Op de website www.toegankelijkgebouw.be , een realisatie van het Belgisch Agentschap Binnenlands Bestuur – Gelijke Kansen en Inter – Private Stichting Toegankelijk Vlaanderen, vind je naast links naar de specifieke regelgeving per Gewest ook  heel wat andere nuttige informatie zoals een lexicon, veelgestelde vragen, een checklist, een visie op Universal Design (design for all), voorbeelddossiers, enz.

Een overzicht van de regelgeving per Gewest:

Vlaams Gewest

Waals Gewest

Brussels hoofdstedelijk Gewest

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit