Wat is nieuw in SuperNova 18

 • Compatibiliteit met Microsoft Office en OpenOffice
 • DocReader verbeterd en met splitscreenfunctie
 • Bijgewerkte ‘Scan&Read’-functie en ‘Connect&View’-functie
 • Onafhankelijke aanpassing van lettertypes en kleuren op meerdere schermen
 • Toevoegen van spraakuitzonderingen
 • Vereenvoudiging van externe netwerkinstellingen voor SuperNova Enterprise

Compatibiliteit met Microsoft Office en OpenOffice

 • Office 2010 tot 2019 is compatibel met SuperNova 18. Office 2003 en 2007 worden niet langer ondersteund.
 • Office 365 local wordt ondersteund, niet Office 365 per abonnement via de cloud.
 • OpenOffice wordt gedeeltelijk ondersteund, afhankelijk van de versie. OpenOffice is niet getest.

Bijgewerkte DocReader

Doc Reader werd opnieuw ontwikkeld en is nu nog betrouwbaarder en efficiënter in het uitlezen van lange teksten uit ondersteunde applicaties en webpagina’s.

Om het leescomfort te optimaliseren, neemt DocReader jouw keuze van lettertype, kleuren en regellengte over. De DocReader is ideaal om het uiterlijk van drukke documenten te vereenvoudigen.

Op het linkerscherm wordt een Word-document vergroot weergegeven. Het rechterscherm toont hetzelfde document in DocReader.

Druk op play en DocReader spreekt hardop de tekst uit en markeert elke zin. Zoom in om de tekst duidelijker te zien en DocReader past op natuurlijke wijze de stroom van de tekst aan: er is dus geen verschuiving  of aanpassen vereist, het leescomfort staat centraal.

 

Met de splitscreenfuntie kan je het originele document naast het DocReader scherm bekijken.

Nu ook gesplitste weergave van DocReader

DocReader bevat nu ook een gesplitste weergave, waarmee je naast de tekst ook het originele document kunt zien. Je gebruikt gesplitste weergave om items onder je camera of grafische documenten en PDF’s te bekijken.

Het linkerscherm toont de knop Scannen en lezen in het regelpaneel van SuperNova. Het rechterscherm toont de DocReader met een splitscreen.Verbeterde ‘Scan & Read’

Met de ‘Scan & Read’-functie kan je nu een document (bv. PDF)  in Word openen met of zonder behoud van layout. Je kan ook een document in Notepad openen of met de splitscreenfunctie van DocReader.

Bijgewerkte ‘Connect & View’

SuperNova maakt nu automatisch verbinding met elke ondersteunde camera (aangesloten op of ingebouwd in de laptop of tablet) en onthoudt vervolgens welke camera je voorkeur heeft.  Zo is de  ‘Connect & View’-functie nog gemakkelijker in te stellen, zonder dat je de camera-instellingen regelmatig hoeft aan te passen.

SuperNova 18 kan nu ook de tekst herkennen op de afbeelding. Druk op de scannerknop in de werkbalk ‘Connect & View’ en SuperNova scant naar tekst die automatisch wordt geopend in DocReader.

 

NIEUW: onafhankelijke vergroting en kleurinstellingen per monitor

De ondersteuning voor meerdere monitors door SuperNova is nog beter geworden. Je kan nu verschillende vergrotingsniveaus en kleurinstellingen kiezen voor elk van de monitoren, multitasken over 3 schermen zelfs elk met een andere toepassing. En om alles eenvoudig en transparant te houden, geeft het SuperNova-bedieningspaneel de monitor die je gebruikt een naam, zodat je altijd weet waar je de vergrotings- en kleuraanpassingen uitvoert.

Ook als je verschillende schermen combineert, krijg je een geweldig resultaat. Je kan zelfs externe monitoren toevoegen aan tablets en laptops.

 

NIEUW: Voice Exceptions Editor

Met SuperNova 18 kan je nu gemakkelijk verkeerd uitgesproken woorden corrigeren of veelgebruikte afkortingen toevoegen. De spraakuitzonderingen die je maakt, zijn per stem en werken met ELKE computerstem die met SuperNova wordt uitgevoerd, niet alleen die bij SuperNova worden geleverd. De uitzonderingen kunnen hoofdlettergevoelig zijn en je kan de toonhoogte verhogen of het oorspronkelijke woord laten spellen.

NIEUW: bij SuperNova Enterprise

Je kan nu automatisch SAM-registerpaden op afstand configureren waarbij spraak en braille worden ingesteld voor eindgebruikers op een extern bureaublad- of Citrix-netwerk. Dit bespaart tijd en moeite voor systeembeheerders.

 

Ook nieuw in SuperNova 18

 • UPDATE: Verbeterde ondersteuning voor Thunderbird en Skype voor Bedrijven
 • EXTRA: nieuwe bibliotheken beschikbaar via de boekenplank

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit