fbpx

Hulpmiddelen bij verminderd zicht

Veel mensen krijgen vroeg of laat te maken met visuele problemen.  Aanvankelijk kan een aangepaste bril nog een oplossing bieden. Maar wat doe je wanneer die bril nog onvoldoende helpt? Op dat moment kunnen de producten van Sensotec helpen. Want ook ergere problemen met je zicht zijn door middel van, soms heel eenvoudige, visuele hulpmiddelen helemaal of gedeeltelijk te overwinnen.

Ga jij ook aan het raam staan wanneer je iets niet goed kan lezen? Bij verminderd zicht is goede verlichting heel belangrijk. Goede verlichting bootst zoveel mogelijk het daglicht na en is heel wit. Door de grote helderheid worden contrasten beter vb. het grijze papier van een krant wordt veel witter, waardoor alles beter leesbaar is. Verlichting is een eerste stap maar daarnaast bestaan er nog tal van andere hulpmiddelen.

Sensotec ontwikkelt en verdeelt o.a. hulpmiddelen voor personen met verminderd zicht, slechtzienden en blinden. Iets meer dan 30 jaar geleden ontstond Sensotec uit het Instituut Spermalie voor blinde en slechtziende lagere- en middelbare schoolkinderen in Brugge. Op deze manier bouwden we een jarenlange expertise op en kunnen we jou met persoonlijk en correct advies bijstaan.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit