fbpx

Hulpmiddelen tijdens het leren voor doven en slechthorenden

Zoek woord op in Vlaamse gebarentaalAlinea wordt ingezet als ondersteunende en compenserende software voor mensen met lees- en leermoeilijkheden. Een voorleesfunctie met visuele ondersteuning via een dubbele markering, helpt leerlingen bij het lezen. Daarnaast bevat Alinea ook een schrijfhulp, ondersteuning om het begrijpen te verbeteren en een studiehulp.

Gebarentaal is voor de meeste leerlingen met hoorproblemen de eerste taal. Daarom is Alinea uitgerust met een ingebouwd gebarenwoordenboek. Doven en slechthorenden kunnen de teksten beter begrijpen doordat ze de meeste woorden kunnen opzoeken in het vertaalwoordenboek Vlaamse Gebarentaal-Nederlands!

Sinds november 2017 financiert de Vlaamse overheid compenserende software voor leerlingen met lees- en/of schrijfachterstand in het lager & secundair onderwijs. Ook personen in het Type 7 onderwijs hebben hier recht op. Bekijk alle informatie hier Gratis voorleessoftware voor leerlingen. Voor meer info kan je steeds bij onze consulenten terecht via mail of telefoon.

Leer de software Alinea beter kennen

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit