fbpx

Luister naar het inspirerende verhaal van de muzikale Audrey

We ontmoeten Audrey bij haar thuis. Ze is 26 jaar en ze deelt met ons haar verhaal en hoe zij haar dagelijks leven leidt ondanks het feit dat ze volledig blind is.   

Sinds 2017 werkt Audrey als administratief assistent bij het OCMW in Geraardsbergen. Om geschreven informatie te verwerken gebruikt ze er een brailleleesregel in combinatie met een laptop. Ze is erg handig in het gebruik van haar smartphone, onder andere dankzij een kleinere brailleleesregel. Voor haar is braille heel belangrijk voor grammatica en vooral voor haar onafhankelijkheid. Verder vertrouwt Audrey op praktische sprekende toestellen zoals een kleurendetector, magnetron, enz. Ze houdt van non-fictie boeken en beluistert die via een Daisy-speler en ze leent boeken bij de Luisterpuntbibliotheek.     

 

Via de vereniging “Vrienden der blinden” in Koksijde heeft Audrey, sinds 1 jaar, de blindengeleidehond Trooper als metgezel onderweg. De twee hadden van in het begin een klik en ze raken steeds meer op elkaar ingespeeld.  

Audrey’s grote passie is muziek en ze kan heel goed zingen en piano spelen. Ze verbaasde ons door te vertellen dat ze hele partituren puur auditief aanleert. Bovendien heeft Audrey al drie singles uitgebracht, in samenwerking met de zanger Udo. Haar meest recente nummer kan je hier beluisteren.

 

Audrey blijft niet bij de pakken zitten en wil steeds vooruit. Haar grote droom is helemaal zelfredzaam te zijn. Daarom zou ze graag willen dat ziende mensen minder vooroordelen hebben, zodat ze blinde mensen behandelen zoals ieder andere persoon. Voor haar lotgenoten heeft ze nog deze boodschap: “Kijk vooral naar wat je wél kan!”. 

 

 

 

Kijk hieronder de interview van Audrey met onze collega Julie.

 

Wil je net als Audrey de juiste hulpmiddelen gebruiken om onafhankelijk in het leven te staan? Contacteer onze visusconsulenten voor advies: sales@sensotec.be of 050 39 49 49.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit