fbpx

Met een visuele beperking naar school

Naar school gaan, leren lezen, rekenen en schrijven zijn grote stappen in een kinderleven en niet altijd even makkelijk. Komt daar nog een visuele beperking bij, dan stelt dat extra uitdagingen.

image school

Slecht zien zorgt ervoor dat je als leerling het risico loopt om minder snel kennis op te doen over de omgeving (mensen en voorwerpen), dat je je veel meer moet inspannen voor hetzelfde resultaat als een medeleerling, dat je niet altijd weet wat je moet doen. Je hebt namelijk niet alles ineens en even snel gezien als een goed ziende medeleerling.

Goede begeleiding is hierbij dus zeker nodig. Deze begeleiding moet het verlies aan visuele informatie compenseren en extra aandacht geven aan de ontwikkelingsrisicodomeinen en het omgaan met anders-zijn en de beperkingen. Ondersteuning gebeurt op verschillende niveaus: leerling, leerkracht & school.

Onze ruim gamma aan visuele hulpmiddelen past in het luikje didactische ondersteuning van de leerling door het gebruik van aangepaste hulpmiddelen.  Onze service houdt in dat er ook uitleg en opleiding kan gegeven worden, aan de leerling, leerkracht of school. Ons aanbod toegankelijkheid kan de schoolinfrastructuur dan weer verbeteren zodat toegang, speelplaats en gebouwen beter uitgerust zijn voor een leerling met een visueel probleem. Zo helpen we het verlies aan visuele informatie beperken.

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit