Het is zover!
De feestelijke opening van ons nieuwste democentrum plannen we op 20 en 21/10. Kom langs om onze nieuwe winkel te ontdekken tijdens het opendeurweekend!

Neem meteen ook een kijkje achter de schermen, geniet van een glaasje bubbels en ontvang op je bestelling een openingskorting van 5%!

Een bezoek aan ons democentrum, op de zorgboulevard van ZNA Cadix, is het ideale moment om je vragen te stellen of zelf de toestellen uit te proberen onder begeleiding van onze ervaren consulenten. Op een aankoop tijdens dit openingsweekend ontvang je 5% korting*!

Tijdens dit openingsweekend, (her)ontdek onze verschillende productgamma’s: lampen, loepen, beeldschermloepen, braillehulpmiddelen, sprekende hulpmiddelen, computer- en schoolhulpmiddelen, enz. Je kunt je bezoek voorbereiden door onze online webshop en onze catalogi te raadplegen.

Vanaf 9/10 ontvangen we je dagelijks (uitz. zondag) van 9u – 17u. Je bent steeds welkom, ook zonder afspraak. Wens je uitgebreid persoonlijk advies, dan raden we je aan vooraf een afspraak te maken. Zo kunnen we voldoende tijd plannen om naar jouw verhaal te luisteren en de juiste oplossingen aan te bieden.

“Visuele hulpmiddelen betekenen voor mij enorm veel. Ze helpen me zelfstandig door het leven te gaan en te genieten van dingen die eerder niet meer mogelijk waren. Samen met Jan, de consulent, vond ik de toestellen die mij écht helpen.” – Yvette, klant met beginnende slechtziendheid 

Praktische informatie openingsweek

Plaats: Sensotec-Antwerpen – ZNA Cadix, Kempenstraat 100, 2030 Antwerpen
Datum: 20/10 en 21/10/2023
Tijdstip: van 10 tot 17 uur
Toegang: zonder afspraak

Veelgestelde vragen 

 • Ben ik verplicht tot een aankoop?
  Nee, een demonstratie houdt geen aankoopverplichting in. We bespreken grondig alle mogelijkheden en zoeken samen de best mogelijke oplossing. 
 • Hoe weet ik welk toestel ik nodig heb?
  Onze consulenten stellen je bij de kennismaking een aantal doelgerichte vragen. Vanuit hun ervaring kunnen zij jouw wensen koppelen aan de juiste toestellen. Deze kan je ter plaatse uitproberen.
 • Ik kan niet meer lezen, zijn hier oplossingen voor?
  Zeker wel! Er bestaan toestellen die teksten gaan uitvergroten en zelfs voorlezen. Daarnaast kan je ook opnieuw genieten van een boek, tijdschrift of krant via luisterlezen met een audioboekenspeler. 
 • TV-kijken en ondertiteling lezen worden steeds moeilijker. Bestaat er iets om dit te verhelpen?
  Zeker! Er bestaan diverse hulpmiddelen die je kunnen helpen. Wat denk je van een toestel dat ondertiteling vergroot of zelfs voorleest? 
 • Ik wil de computer blijven gebruiken, maar ik zie het allemaal niet meer zo goed.
  Ook voor computergebruik zijn er oplossingen. Er is software die je scherm andere kleurcontrasten geeft, je beeld laat uitvergroten, of zelfs de teksten gaat voorlezen.  
 • Hoe kunnen visuele hulpmiddelen mij helpen in mijn dagelijks huishouden?
  Er bestaan talloze hulpmiddelen die je toelaten zelfstandig het huishouden te doen. Denk aan een sprekende weegschaal, rekenmachine of microgolfoven, maar ook een kleurendetector, rolmaat, labelherkenner,… Jouw consulent luistert naar je noden en biedt je de geschikte oplossingen aan. 
 • Dit zijn waarschijnlijk prijzige toestellen, kan ik rekenen op terugbetaling vanuit de overheid?
  De overheid voorziet in verschillende terugbetalingsformules voor hulpmiddelen bij een visuele beperking. Of je hiervoor in aanmerking komt hangt af van diverse factoren. Tijdens het telefonische gesprek wordt dit al kort besproken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

*niet cumuleerbare promotie, enkel bij contante betaling