fbpx

Sensotec en Lexima partnerschap

Sensotec en Lexima delen naast geschiedenis en visie nu ook management.

Sensotec is sinds lang leverancier van Lexima, marktleider in Nederland in dyslexiehulpmiddelen. Falk Beerten, eigenaar van Sensotec, neemt per januari 2020 het management van Lexima over van voormalig eigenaar Harry Kleintjens. Harry ziet in Falk de geknipte persoon om de visie over de integrale aanpak van leesproblemen in Nederland verder uit te bouwen en nu ook in Vlaanderen te introduceren.  Zo stapt Harry  met een positief gevoel zijn pensioen tegemoet.

Foto Falk en Harry

17/01/2020: Harry overhandigt Falk symbolisch het eerste Lexima naambord.

Lexima

Lexima werd in 2002 opgericht door Harry Kleintjens en zijn vrouw Ria Janssen. Op dat moment stond Nederland op het vlak van dyslexie nog in z’n kinderschoenen. Door de sterke combinatie van therapeutenkennis (Ria) & een economische scholing (Harry) groeide Lexima uit tot dé referentie op de Nederlandse markt. Vandaag telt het bedrijf ruim 30 medewerkers waaronder onderwijsadviseurs, technische experts, productontwikkelaars en communicatiespecialisten. De focus verplaatste zich gaandeweg van sensibilisatie en hulpmiddelen aanbieden naar het uitwerken van een integraal plan van aanpak voor dyslexie en laaggeletterdheid samen met de scholen, overheid & bedrijfswereld.

 

Gedeelde visie: Samen sta je sterk!

Sensotec en Lexima blijven zelfstandig opereren. Natuurlijk wordt er gezocht naar synergieën. Zo kan het Vlaamse R&D-team mee de schouders zetten onder de Nederlandse productontwikkelingen. Vlaanderen kan dan weer wat opsteken van de Nederlandse inspanningen en expertise op het vlak van preventie, behandeling en de integrale aanpak van leesproblemen.

 

Preventie: onontgonnen terrein in Vlaanderen

Vlaanderen zette recent mooie stappen in het dyslexiebeleid met het overheidsproject voor gratis voorleessoftware ‘LeesVoor Vlaanderen’. Leerlingen kunnen hierdoor gratis gebruik maken van compenserende software zoals Alinea en Kurzweil. Toch kunnen nog grote stappen gezet worden als we de vergelijking met Nederland aandurven. Terwijl individuele scholen veel energie en middelen aanwenden, blijven heel wat kinderen en jongeren met leesproblemen tegen grenzen opbotsen. De impact van deze problemen is enorm, zowel persoonlijk als maatschappelijk.

 

Het versterken van het preventieve luik in Vlaanderen, met het overhevelen van heel wat kennis en  een aantal krachtige softwareproducten uit het Lexima portfolio, is de sleutel tot het vroegtijdig opsporen en zelfs voorkomen van heel wat leesproblemen.

 

Voorkomen alleen is niet voldoende

Ook het productportfolio van behandeling (remediëring) zal verder uitgebouwd worden. Met het aanbieden van een leesplatform werken we ook aan de basis om leesplezier en leesmotivatie te verhogen. Zo bieden we binnenkort op elke leeftijd de juiste ondersteuning en zetten we de positieve spiraal van leesplezier, -motivatie en -vaardigheid in gang!

 

Meer info over het aanbod lees je hier.

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit