fbpx

Sensotec wint prestigieuze Leuven.Inc Foundation Award

27/02/2015

Sensotec receives the Leuven.Inc award for the development of the KNFB ReaderOp woensdag 25 februari werd voor de tweede maal de ‘Stichting Leuven.Inc Prijs’ uitgereikt aan projecten die bijdragen tot het promoten, stimuleren en realiseren van competitief en/of sociaal ondernemerschap in Vlaanderen.

Sensotec ontving de prijs als rolvoorbeeld voor competitief ondernemerschap in een sociale context voor de ontwikkeling van de KNFB Reader.

Erkenning voor Sensotec

Falk Beerten, CEO van Sensotec, reageerde bijzonder enthousiast op het binnenhalen van de award: ‘Ik ben zeer tevreden. De erkenning door Leuven.Inc sterkt ons in onze overtuiging dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Dat is de weg naar steeds gebruikersvriendelijker apps die op zoveel mogelijk platformen draaien. En de award versterkt uiteraard ook de ambitie van Sensotec om met onze technologieën internationaal nog verder door te breken.’

Sensotec kwam de laatste maanden vaker in het nieuws met de lancering van de KNFB Reader, een app voor iPhone en iPod touch waarmee blinden en slechtzienden teksten kunnen lezen met een druk op de knop. De software is een voorbeeld van de missie waarvoor Sensotec staat: hulpmiddelen creëren waarmee mensen met een beperking zich volledig kunnen integreren in de maatschappij.

Het wereldwijde succes van de KNFB Reader is het meest in het oog springende voorbeeld van de evolutie die Sensotec momenteel doormaakt: van een sterke lokale speler met internationale contacten, marktleider in België, naar een wereldspeler die nieuwe producten op de markt zet.

Deze nieuwe producten zijn aanvullingen op de traditionele oplossingen voor mensen met een leesbeperking, maar worden, door hun gebruiksgemak en hoge kwaliteit ook door een steeds ruimere doelgroep gebruikt. Zo ontwikkelt Sensotec, ondermeer in samenwerking met Pyxima, succesvolle Daisy-apps.

Volgende week wordt een prototype van een Android-versie van de KNFB Reader gepresenteerd op CSUN in San Diego.

Sensotec werd voor de ontwikkeling van de KNFB Reader ondersteund door het IWT (het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) via een KMO-innovatieproject.

Stichting Leuven.Inc

De Stichting Leuven.Inc werd in 2010 in het leven geroepen om bedrijven of projecten die op innovatieve wijze de maatschappelijke impact van ondernemerschap kunnen vergroten te bekronen en ze verder te ondersteunen. Op die manier wenst de Stichting rolmodellen aan te reiken ter stimulatie van economisch en sociaal ondernemerschap in Vlaanderen.

Leuven.Inc

Naast de Stichting blijft Leuven.Inc haar voornaamste doel nastreven, namelijk een brug te slaan tussen de universitaire-/onderzoekswereld en het bedrijfsleven. Via uitwisseling van kennis en ervaring stimuleert het netwerk onderzoekers, jonge starters en technologie-groeibedrijven in Vlaanderen tot continue innovatie. Het Leuven.Inc netwerk bestaat vandaag uit ruim 600 bedrijfs- en individuele leden die mekaar ontmoeten en vinden in hun gedrevenheid om grensverleggende kennis te benutten bij hun productontwikkelingen, in hun bedrijfsprocessen en hun research & development.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit