fbpx

Sensotec zet zich in voor een duurzame wereld

Sensotec gaat voor een duurzame onderneming en we willen onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk beperken. Dat zonder onze kwalitatieve klantenservice uit het oog verliezen. Om dit doel te bereiken namen wij al een aantal maatregelen om het leefmilieu te beschermen. Je leest er alles over hieronder.  

Duurzame productselectie   

Bij de productkeuze gaan we na of ze gemaakt zijn van duurzame, hoogwaardige materialen en of de onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn.

De apparaten die wij verkopen zijn robuust, vaak met een hoesje om ze te beschermen tegen eventuele schokken of breuk. Onze dienst na-verkoop gaat ook steeds na of een defect apparaat nog hersteld kan worden in plaats van het weg te gooien.   

Alle lampen die we aanbieden zijn uitgerust met LED-lampen, zodat ze weinig energie verbruiken.  Quasi alle toestellen zijn voorzien van een herlaadbare batterij om de hoeveelheid wegwerpbatterijen te verminderen. 

 

Milieubewuste verpakking 

Qua verpakking zijn alle producten die wij aanbieden verpakt in een kartonnen doos waarin zeer weinig plastiek wordt gebruikt. Het plastiek wordt tot een strikt minimum beperkt om de bescherming en de hygiënische normen van het product te waarborgen.

Om eventuele beschadiging tijdens het vervoer tegen te gaan, voorzien leveranciers veelal een stevige kartonnen structuur in de productverpakking in plaats van de klassieke noppenfolie dat veel onnodig plastiek bevat.

Transport 

Onze technische diensten aan huis rusten we verder uit met hybride en elektrische wagens. Zo wordt hun uitstoot tot een minimum beperkt en ontvang jij de best mogelijke service. 

Voor de verzending van onze producten werken wij al enkele jaren samen met GLS. Dit pakjesbedrijf staat bekend om zijn betrouwbare en kwaliteitsvolle dienstverlening en zorgt er ook voor dat de milieuduurzaamheidsdoelstellingen jaar na jaar worden gehaald. Bovendien gebruikt GLS nu al elektrische bestelwagens om pakketten te vervoeren.   

In onze kantoren  

electrische wagen ladenOnze inspanningen gaan ook door binnen onze kantoren. Het dak van onze hoofdzetel in Jabbeke is bedekt met zonnepanelen die een groot deel van onze elektrische activiteit van stroom voorzien. Alle verlichting is ook voorzien van energiezuinige LED-lampen of spaarlampen.

Bovendien schakelen we momenteel al onze bedrijfswagens over op full elektrisch en hebben onze werknemers toegang tot oplaadstations die hen rechtstreeks van elektriciteit voorziet op de bedrijfsparkeerplaats. Daarvoor verdubbelen we het aantal laadpunten en maken we ze publiek bruikbaar.

Er een waterfontein voor onze medewerkers, zodat iedereen de hele dag door kan water drinken zonder voortdurend plastic in de vuilnisbak te moeten gooien.  

We gaan bewust om met het aantal prints en bieden gedrukt brochures aan op aanvraag. 

 

Al deze maatregelen stellen ons in staat onze impact op het milieu te verminderen. We streven ernaar de laatste innovaties op te volgen en blijven hierin verder investeren. 

Wens je meer te weten over onze milieu-inspanningen? Dan kan je ons steeds contacteren via info@sensotec.be.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit