fbpx

Hoe kies je tussen de Orcam Read en de MagniLink Voice II?

Of je kiest voor de Orcam Read of de MagniLink Voice II is afhankelijk van de verwachtingen die je hebt bij een voorleestoestel. Beide voorleestoestellen hebben heel wat interessante eigenschappen. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een voorleestoestel en duiken we dieper in de kenmerken van de Orcam Read en de MagniLink Voice II.

Orcam read met boek

Wat is een voorleestoestel?

Een voorleestoestel is een apparaat waarmee je gedrukte boeken of teksten kunt laten voorlezen. Zo kan je luisteren naar een boek of tekst zonder dat je zelf hoeft te lezen. Veel voorleestoestellen hebben ook andere functies, zoals het aanpassen van de stem, het volume en de snelheid waarmee de tekst wordt voorgelezen.

 

Wat zijn de voordelen van een voorleestoestel voor mensen met een visuele beperking ?

      • Toegang tot gedrukte tekst: een voorleestoestel kan tekst voorlezen, waardoor je toegang krijgt tot gedrukt materiaal dat je anders misschien niet zouden kunnen lezen.
      • Grotere onafhankelijkheid: je bent niet meer afhankelijk van anderen om de tekst te lezen.
      • Meer plezier in lezen: een voorleestoestel maakt lezen makkelijker wat jouw leesplezier vergroot en aanmoedigt om je vaker met schriftelijk materiaal bezig te houden.

Magnilink voice2Wat is de MagniLink Voice II?

De MagniLink Voice II is een uiterst gebruiksvriendelijk voorleestoestel voor thuis. Dit robuuste apparaat plaats je overal in huis. Het leest in 1 keer een volledige A4-pagina voor. Bovendien kan je de snelheid, het volume, de taal, en nog veel meer aanpassen naar je wensen. Je bedient het apparaat met een heel eenvoudige afstandsbediening,

met grote, voelbare knoppen. Handig voor wie niet vertrouwd is met elektronische snufjes of mobiel beperkter is.

Naar de MagniLink Voice II

 

orcam met stand

Wat is Orcam Read?

Orcam Read is een klein, draagbaar apparaatje in zakformaat dat je in je hand houdt of in de bijpassende houder plaatst. Wanneer je op een tekst richt met de Orcam Read, leest het die tekst hardop voor. De houder zorgt ervoor dat je niet hoeft te richten en je je handen vrij hebt. Zo krijg je gemakkelijk toegang tot gedrukt materiaal, zoals verpakkingen, kranten, maar ook communicatieborden. Het is dus een 2-in-1 oplossing die zowel mobiel als stationair (thuis, op het werk of op school) kan worden gebruikt dankzij de door Sensotec ontwikkelde standaard. Heel handig overal waar je bent! Een technologisch hoogstandje dat jouw leven makkelijker maakt.

Naar de Orcam Read

 

 

 

Beide toestellen worden volledig terugbetaald door VAPH*.
(*Orcam Read op voorwaarde dat deze gecombineerd wordt met de bijpassende houder)

MagniLink Voice II vergelijken met Orcam Read: een overzicht

MagniLink Voice II Orcam Read
voorleestoestel ja ja
taal aanpasbaar ja ja
leest volledige A4 ja ja
tafelmodel ja ja*
zakformaat nee ja
afstandsbediening ja nee
gebruik onderweg nee ja
gebruik thuis ja ja
terugbetaling VAPH ja ja*

 

Wil je deze voorleestoestellen uitproberen? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze collega’s: sales@sensotec.be of 050 39 49 49.

 

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit