fbpx

Vergelijk de Index brailleprinters

Momenteel zijn er 4 verschillende brailleprinters verkrijgbaar bij Index.
De V5 is het huidige versienummer en zit vol met moderne functies.

4 Index Braille printers

Er zijn een paar criteria die belangrijk zijn wanneer je een nieuwe brailleprinter wenst te kopen:

  1. Welke afdruksnelheid is nodig?
  2. Op welke papiersoort moet je afdrukken?
  3. Welke documenttypen worden afgedrukt?
  4. Hoeveel ruimte is er beschikbaar?
  5. Hoeveel geld is er beschikbaar?

We overlopen ze hier even in detail.

1. afdruksnelheid

Hoeveel braille wordt afgedrukt, hoeveel uur per dag en hoe vaak? Hoe snel heb je een bepaalde hoeveelheid braille nodig?
Index Basic-D en Everest-D zijn desktopmodellen die braille kunnen afdrukken met een snelheid van ongeveer 140 tekens per seconde (CPS) of ongeveer 350 – 400 pagina’s per uur (afhankelijk van het papierformaat). Deze snelheid is constant en daalt niet na het afdrukken van de eerste paar pagina’s. Het afdrukken van een groot document met meer dan 150 pagina’s is geen probleem.
Als je een hogere snelheid nodig hebt om meer exemplaren te maken en in minder beschikbare tijd, dan kunnen zowel BrailleBox als FanFold-D sneller afdrukken, tot respectievelijk 300 en 330 tekens per seconde (CPS).

2. papiertype

Welke papiersoort heeft jouw voorkeur? Index Basic-D en FanFold-D drukken af op kettingpapier. Zowel Everest-D als BrailleBox gebruiken goedkopere losse vellen papier van A4- en / of A3-formaat, of een aantal andere andere formaten.

3. documenttypen

Gewoonlijk moet braillepapier van 120 tot 180 g / m² worden gebruikt.
Everest-D is de meest veelzijdige brailleprinter. Dankzij de losse pagina’s en de instelbare papierinvoer kunnen ook dikkere papiersoorten tot maximaal 300 g/m² worden gebruikt (bijvoorbeeld voor visitekaartjes, stockkaarten), plastiek folies, etiketten, enz.
Boekjes maken: Gebruik een A3-papierformaat om A4-boekjes maken met automatische paginanummering en een braille-bedrukte vouwlijn. Nieten, vouwen en jouw boekjes zijn klaar.
BrailleBox is geoptimaliseerd voor het gebruik van losse vellen A3-papier vanaf 150 g / m² en meer, om A4-boekjes te maken. Natuurlijk kunnen ook andere papierformaten (Tabloid 11×17 ”, B4, A4, etc.) worden gebruikt in BrailleBox.
Alle indexprinters drukken dubbelzijdig braille af. Uiteraard kan dit uitgeschakeld worden om eenzijdig braille af te drukken.

4. beschikbare ruimte

Zowel Basic-D als Everest-D kunnen op jouw bureau of op een tafel worden geplaatst. We adviseren ten zeerste het gebruik van een “Index Acoustic Hood”. Het gebruik van een akoestische kap zal het afdrukgeluid aanzienlijk verminderen en draagt ​​bij aan een comfortabele werkomgeving. Zo kan je tijdens het afdrukken blijven werken en telefoongesprekken voeren. Het is niet nodig om de brailleprinter in een aparte ruimte of kast te plaatsen. De akoestische afzuigkappen zijn speciaal ontworpen door Index en hebben voorzieningen voor papier, juiste ventilatie, een papiersnijder (Basic-D) en zijn ergonomisch ontworpen.
BrailleBox en FanFold-D vereisen uiteraard meer ruimte. Toch zijn ze behoorlijk effectief omdat ze in hun eigen geluiddempende kasten zijn ingebouwd. BrailleBox heeft een ingebouwde papierinvoer voor nieuw papier en een braillestapel met automatische deur voor kettingpapier. FanFold-D heeft twee openslaande deuren met elk een uittrekbare lade die het heel gemakkelijk maakt om een ​​hele stapel vers kettingpapier te laden en om geprint papier er uit te nemen. FanFold-D kan op 4 zwenkwielen bewegen en daarom worden verplaatst naar een andere afdeling, een andere verdieping, etc.

5. budget

Index V5-printers zijn gebouwd met behulp van hoogwaardige, maar redelijk geprijsde componenten die minimaal onderhoud vereisen. De printers zijn zo gemaakt dat je gemakkelijk zelf het onderhoud kan doen, mits hulp van een aantal tools. Standaard heb je 4 jaar garantie en alle gratis firmware-updates. Qua prijs zitten deze brailleprinters in de middenmoot. Er zijn minder dure brailleprinters beschikbaar maar er zijn ook duurdere modellen op de markt. Controleer goed de technische informatie alvorens een printer aan te schaffen.

Hoe zit het met de afdruksnelheid, ondersteuning bij onderhoud, het gewicht van de printer en de garantieperiode? Print de braillestip mooi af en hoe zit het met de braille-uitlijning?

Contacteer onze consulenten om de verschillende brailleafdrukmogelijkheden eens te bespreken. Of vraag jouw offerte aan.

Bekijk elke printer in detail:

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit