fbpx

5 Activiteiten om te doen met beperkt zicht

Een hobby of vrijetijdsbesteding als slechtziende of blinde persoon is zeker mogelijk dankzij enkele hulpmiddelen. We verzamelden alvast 5 leuke ideeën voor jouw volgende activiteit! 

Creatieve projecten

Als je graag knutselt, schildert, naait of breit, dan wil je de details goed zien. Daarom is goede verlichting het ideale hulpmiddel. De Halo Go loeplamp van Daylight combineert krachtige LED-verlichting met een loep die zorgt voor de nodige vergroting. Als een optische loep niet voldoende is, kan je overstappen op een elektronische loep. Die vergroot haarscherp elk detail zodat jij een prachtig resultaat bekomt. 

Ben je kleurenblind? Dan raden we aan een ColorStar kleurendetector te gebruiken. Zo ben je zeker dat je de juiste verf, stuk stof of wol gebruikt voor je knutselproject. Laat dus je problemen met je zicht je er niet van weerhouden creatief aan de slag te gaan! 

 

Lezen

Laten je ogen je in de steek als je een boek wilt lezen? Doordat je een langere tijd moet concentreren op de kleine letters worden je ogen vermoeid. Daarom is luisterlezen ideaal voor liefhebbers van een goed boek. Dankzij audioboeken of daisy-boeken geniet je urenlang van je favoriete verhalen.  

De Daisybox is de meeste eenvoudige daisy-speler op de markt. Dankzij het gesproken menu ga je vlot doorheen je boekenplank en beluister je in een handomdraai je boek naar keuze en spring je van het ene hoofdstuk naar het ander. Je plaatst boeken op de Daisybox via USB-stick, SD-kaart of vanaf je online boekenplank bij het Anders Lezen-portaal.  

 

Winkelen 

Niets leuker dan met een vriendin of familielid te gaan shoppen in een gezellige stad. Om een leuke outfit te kiezen als slechtziende kan je wel wat hulp gebruiken. Dankzij een goede optische of elektronische loep lees je het etiket en voor het kiezen van de kleur doe je beroep op een sprekende kleurendetector. Als je dan aan de kassa afrekent, is de Eurodetector (een sprekende eurobiljetherkenner) ideaal om bij de hand te hebben. Op naar een nieuwe garderobe komend seizoen! 

Bakken

Heb je (klein)kinderen en verwen je hen graag met heerlijk gebak of cake? Om je favoriete recepten tot een goed eind te brengen zijn er enkele sprekende keukenhulpjes. Denk aan een sprekende keukenweegschaal Vivienne of Heidi, maatbeker, microgolfoven of vloeistofniveausensor. Zo meet je elk ingrediënt zorgvuldig af en genieten je gasten van jouw heerlijk gebak. 

 

Een uitstapje naar het museum

Ben je een kunst- en cultuurliefhebber? Ga je graag naar een museum? Dan raden we je aan een optische loep van Eschenbach mee te nemen of een draagbare beeldschermloep zoals Mano 6 te gebruiken. Zo mis je niets van de informatie in de brochure, omschrijvingen of routebeschrijving.  

Wil je weten welke musea een toegankelijke museumervaring voor slechtzienden en blinden aanbieden, lees dan dit artikel. Een heel bijzondere ervaring krijg je alvast in het KMSKA waar onze klant Bart, die ook blind is, speciale gidsbeurten geeft aan bezoekers. Voor meer informatie, klik hier. 

 

Wil je meer weten over de besproken oplossingen? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze consulenten via sales@sensotec.be of 050 39 49 49). Zij begeleiden je naar de meest geschikte hulpmiddelen.  

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit