fbpx

Nieuw : my Board Buddy helpt slechtzienden het smartboard lezen

29/03/2019


Slechtziende leerlingen kunnen het smartboard of andere projecties moeilijk zien. Speciaal voor hen heeft Sensotec een eenvoudig, efficiënt toestel ontwikkeld dat het smartboard vergroot en in hoog contrast weergeeft op een scherm dichtbij. Sinds eind maart is deze nieuwste ontwikkeling verkrijgbaar.

mBB foto Andy en Eline

Op vrijdag 29 maart overhandigde Andy de my Board Buddy aan Eline Janssens in haar school, de Sintmaartencampus Middenschool in Beveren.

Geprikkeld door een moeilijk in te vullen klantenvraag ontwikkelde onze technical engineer Andy Mylle in zijn vrije tijd een eenvoudig maar ingenieus toestel. my Board Buddy stuurt elke projectie of elk smarboardbeeld door naar een scherm waarop de slechtziende gebruiker met een joystick en een paar knoppen het beeld zonder kwaliteitsverlies kan vergroten en van kleur en contrast aanpassen.

Eline (13) heeft een verminderd zicht en gebruikt op school een paar onmisbare hulpmiddelen: een bordcamera om de klasomgeving te kunnen zien en een beeldschermloep om het lesmateriaal te vergroten. Toch miste ze een belangrijke schakel om ook het smartboard en andere presentaties te kunnen zien: het met een camera vergrote beeld van een digitale projectie is namelijk ver van trilvrij, vaak erg gepixeld en contrastarm.

Andy begeleidde de jonge Eline, haar ouders en school in hun zoektocht naar het juiste hulpmiddel. Omdat de bestaande apparatuur, hoe waardevol ook, voor het vergroten van het smartboard ontoereikend bleek, ontwierp Andy in zijn vrije tijd zelf een oplossing voor Eline’s vraag. Hij vroeg en kreeg hier de nodige ondersteuning om zijn oplossing uit te werken tot my Board Buddy: een innovatief hulpmiddel voor Eline en andere mensen met een visuele beperking.

my Board Buddy is uniek. Als geen ander toestel combineert het verschillende voordelen:

  • Een scherm volstaat.
  • De leerling hoeft geen pc te bedienen.
  • De leerkracht bepaalt welke informatie gedeeld wordt.
  • De installatie is heel eenvoudig.
  • De beeldkwaliteit is superieur: zelfs bij maximale vergroting krijg je een tril- en pixelvrij beeld.
  • Bovendien kan de gebruiker kiezen voor kleurinversie of grijswaarden.

Dit gemakkelijk bedienbare en draagbare toestel is stand-alone of als aanvulling op bestaande schoolsystemen inzetbaar. Ook de jongste leerlingen kunnen met de joystick en de kleurrijke knoppen meteen aan de slag. my Board Buddy is geschikt voor leerlingen in de klas maar evengoed voor volwassenen tijdens vergaderingen of presentaties.

Ontdek dit product op onze website of kom de my Board Buddy hier uittesten.


Hieronder lees je het overzicht van de persartikels

Focus WTV

Focus-artikel


Het Laatste Nieuws

HLN-artikel


TV Oost

TVO-artikel


KW – Knack

KW-artikel

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit