fbpx

Op vakantie als slechtziende of blinde

Mensen met een visuele beperking willen ook 100% van een uitstap of vakantie genieten.  Door draagbare visuele hulpmiddelen te voorzien in je reiskoffer blijf je ook buitenshuis onafhankelijk. 

Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan? Denk dan aan draagbare hulpmiddelen om je bij te staan. Compact, op batterijen, verbonden met WIFI en voorzien van een praktische draagtas, helpen deze toestellen je op elk moment van de dag, in de auto, in de trein, in het vliegtuig, in jouw hotel of vakantiehuis. 

Aarzel niet om je reis te plannen en lees meer over de mogelijkheden! 

 

Ruby 10Je vakantieleesvoer comfortabel verslinden

Wens je tijdens je verblijf de typische vakantielectuur te raadplegen? Dan raden wij je een Ruby 10 draagbare elektronische loep aan. Met dit toestel kan je de tekst en afbeeldingen van de reisgids, het stadsplan of brochure, enz. vergroten. Wil je ontspannen een kruiswoordpuzzel maken? Dan is dit het perfecte vergrotingstoestel voor jou. Met zijn draaibare camera-arm en statief kun je gedrukte tekst vergroten terwijl je er comfortabel onder schrijft. Optioneel kan de Ruby 10 je de tekst zelfs voorlezen! 

 

Ontdek nieuwe verhalen

Vakantie is hét moment om in je vakantie boeken te duiken. Met behulp van een goed luisterboek, geniet je 100% ontspannen op het strand of bij het zwembad. Zet je koptelefoon op, druk op play en laat je meeslepen door spannende verhalen.  

We voegden de Victor Reader Stream 3 aan ons assortiment toe. Deze compacte, gebruiksvriendelijke audioboeklezer neem je mee in je strandtas en laat je luisteren naar boeken, tijdschriften of kranten door ze te downloaden van je boekenplank via het AndersLezen platform. 

 

Surf met een gerust hart op het web

Ben je blind, maar zijn jouw reisgenoten zienden? Geen probleem! Dankzij het BrailleNote Touch notitietoestel combineer je de voordelen van een gewone tablet met de functies van een brailleleesregel. Zo kan je op het web surfen om bijvoorbeeld een leuke activiteit te vinden en die te delen met je reisgezelschap.  

 

Altijd toegang tot informatieOrcam Read

Het voorleestoestel Orcam Read is zo compact als een dikke balpen en steek je gemakkelijk in je handtas of zak. Zo draag je hem elk moment van de dag bij je en overbrug je je visuele beperking overal. Als je in een restaurant, museum of winkel bent en snel toegang wil tot geschreven informatie (gedrukt of digitaal), neem dan de Orcam Read mee. Hij is uiterst eenvoudig te gebruiken. Richt de Orcam Read gewoon op het gebied dat je wil lezen, druk op de knop om te scannen en luister. Wil je handsfree lezen, gebruik dan de door Sensotec ontwikkelde standaard voor de Orcam Read 

Verlicht je speelveld

Speel je graag een gezelschapsspel wanneer de avond valt?  Dankzij de Foldi Go draagbare lamp doe je dat zonder je ogen extra te vermoeien.  Deze oplaadbare lamp is compact, licht en dimbaar, zodat je elke ruimte op elk moment kan verlichten. Hij is uitgerust met LED-lampen en geeft je een natuurlijke, flikkervrije verlichting die jouw ogen niet vermoeit.  

 

Je merkt het, er zijn heel wat visuele hulpmiddelen die je vlot meeneemt op vakantie of onderweg, en die je toelaten te genieten van vakantie, ondanks je visuele beperking. Laat je niet tegenhouden, want samen er op uit gaan, nieuwe mensen en culturen ontmoeten, lekker eten en ontspannen, zijn voor iedereen belangrijk. 

Wil je meer weten over draagbare visuele hulpmiddelen, aarzel dan niet onze visuele consulenten te contacteren: sales@sensotec.be of 050 39 49 49. Wij blijven elke vakantieperiode bereikbaar. 

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit