Onderzoek en ontwikkeling
Onderzoek en ontwikkeling is een belangrijke poot binnen Sensotec.
Ons R&D team werkt vanuit België en Nederland en is ongeveer 15 mensen sterk. Zij werken dagelijks aan het versterken en uitbouwen van ons aanbod compenserende software en apps, hoofdzakelijk voor mensen met een visuele beperking of lees- en leerprobleem (zoals dyslexie).
Daarnaast is onderzoek en ontwikkeling van eigen hardware een onderdeel van Sensotec. De my Board Buddy (slimme bordvergroter) en Go-box (voor gesproken en vergrote tv-ondertiteling) zijn mooie voorbeelden van in-huis ontwikkelingen.
We ontwikkelen ook technologie voor de ruime gebruikersmarkt zoals o.a. de leesapp voor de Koninklijke Bibliotheek van Nederland.
Overheden en instellingen
Naast particulieren vinden ook overheidsinstellingen, verenigingen en bedrijven wereldwijd ons. Voorbeelden van in huis ontwikkelde apps en software die wereldwijd hun afzet vinden: de One-Step-Reader app, SensoReader of de compenserende software Alinea.
Naast de productie en verdere ontwikkeling van eigen hard- en software, is Sensotec partner in onderzoeksprojecten en van buitenlandse producenten voor de lokalisatie (aanpassing aan de lokale context), vertaling en internationale distributie van diverse softwareprogramma’s. De meest gekende zijn Kurzweil 1000 & 3000.
Wens je samen te werken aan een project? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. We bespreken graag samen wat de mogelijkheden zijn.
We houden een vinger aan de pols van wetenschappelijk onderzoek en volgen de nieuwste technologieën.
Daar waar onze expertise kan bijdragen, nemen we ook enthousiast deel aan onderzoeken die zich richten op taalgerelateerde software ontwikkelingen.
Als toonaangevend bedrijf binnen onze sector spitst ons onderzoek zich toe op:
- taal- en spraaktechnologische toepassingen
- voor algemene toepassingen
- voor personen met visuele of lees-, schrijf- en leerproblemen, zoals o.a. dyslexie
- spraakherkenning en tekst-naar-spraak
- automatische en simultane omzetting van braille naar gewoon schrift en omgekeerd
- aanwending van braille als notitiemedium en van elektronische spraak als weergavemedium voor mensen met een visuele beperking
- toegankelijk maken en converteren van documenten