Onderzoek en ontwikkeling

Onderzoek en ontwikkeling is een belangrijke poot binnen Sensotec. Van de bijna 40 medewerkers in onze hoofdzetel te Jabbeke is ons R&D team ongeveer 15 mensen sterk.  Zij werken dagelijks aan het versterken en uitbouwen van ons gamma compenserende software en apps voor mensen met een visuele beperking of lees- en leerprobleem (zoals dyslexie).  Naast particulieren vinden ook overheidsinstellingen, verenigingen en bedrijven ons. Voorbeelden van in huis ontwikkelde apps en software die wereldwijd hun afzet vinden: de KNFB Reader app, Online Daisy, compenserende software Alinea.

R&D office

Ook onderzoek en ontwikkeling van eigen hardware is, hoewel kleiner, een luik binnen Sensotec.  Daar  is de Reporter Smart, een in-huis ontwikkeld voorleestoestel, nog steeds een voorbeeld van. Of de meer recent ontwikkelde my Board Buddy.

Naast de productie en verdere ontwikkeling van eigen hard- en software, is Sensotec partner van buitenlandse producenten voor de lokalisatie (aanpassing aan de lokale context), vertaling en internationale distributie van diverse softwareprogramma’s. De meest gekende zijn Kurzweil 1000 & 3000 en Audio Notetaker.

We houden een vinger aan de pols van wetenschappelijk onderzoek en volgen de nieuwste technologieën. Dit in combinatie met onze vele jaren expertise maakt ons het toonaangevende bedrijf binnen onze sector.

Ons onderzoek spitst zich toe op:

  • taal- en spraaktechnologische toepassingen voor personen met dyslexie of met visuele problemen
  • spraakherkenning en tekst-naar-spraak
  • automatische en simultane omzetting van braille naar gewoon schrift en omgekeerd
  • aanwending van braille als notitiemedium en van elektronische spraak als weergavemedium voor mensen met een visuele beperking
  • toegankelijk maken en converteren van documenten

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit