fbpx

Onderzoek en ontwikkeling

Onderzoek en ontwikkeling is een belangrijke poot binnen Sensotec. Van de bijna 40 medewerkers in onze hoofdzetel te Jabbeke is ons R&D team ongeveer 15 mensen sterk.  Zij werken dagelijks aan het versterken en uitbouwen van ons gamma compenserende software en apps, hoofdzakelijk voor mensen met een visuele beperking of lees- en leerprobleem (zoals dyslexie).  We ontwikkelen ook technologie voor de ruime gebruikersmarkt zoals o.a. de leesapp voor de Koninklijke Bibliotheek van Nederland. Naast particulieren vinden ook overheidsinstellingen, verenigingen en bedrijven ons. Voorbeelden van in huis ontwikkelde apps en software die wereldwijd hun afzet vinden: de KNFB Reader app, Online Daisy, compenserende software Alinea.

R&D office

Ook onderzoek en ontwikkeling van eigen hardware is, hoewel kleiner, een luik binnen Sensotec.  De my Board Buddy slimme bordvergroter en ons voorleestoestel Reporter Smart zijn mooie voorbeelden van in-huis ontwikkelingen.

Naast de productie en verdere ontwikkeling van eigen hard- en software, is Sensotec partner in onderzoeksprojecten en van buitenlandse producenten voor de lokalisatie (aanpassing aan de lokale context), vertaling en internationale distributie van diverse softwareprogramma’s. De meest gekende zijn Kurzweil 1000 & 3000 .

We houden een vinger aan de pols van wetenschappelijk onderzoek en volgen de nieuwste technologieën. Daar waar onze expertise kan bijdragen, nemen we ook enthousiast deel aan onderzoeken die zich richten op taalgerelateerde software ontwikkelingen.

Als toonaangevend bedrijf binnen onze sector spitst ons onderzoek zich toe op:

  • taal- en spraaktechnologische toepassingen
    • voor algemene toepassingen
    • voor personen met visuele of lees-, schrijf- en leerproblemen, zoals o.a. dyslexie
  • spraakherkenning en tekst-naar-spraak
  • automatische en simultane omzetting van braille naar gewoon schrift en omgekeerd
  • aanwending van braille als notitiemedium en van elektronische spraak als weergavemedium voor mensen met een visuele beperking
  • toegankelijk maken en converteren van documenten

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit