fbpx

Vergrotingsapparatuur op school

Ben je betrokken bij kinderen of jongeren die slechtziend zijn of moeite hebben met een laag contrast? Dan bieden we hieronder waardevolle informatie om deze leerlingen te helpen.

Informeer je goed en vroeg genoeg over visuele hulpmiddelen voor de klas, want een aanvraag voor schoolsystemen bij AGODI (Cel Speciale Onderwijsleermiddelen) doe je best tijdig. Heb je vragen of wens je een offerte, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze consulenten: Jabbeke (T: 050 39 49 49) of Hoevenen (T: 03 828 80 15) of sales@sensotec.be.

Problemen in de klas

Kinderen en jongeren met visuele beperkingen ondervinden heel wat problemen in de klas. Ze zien vaak het krijtbord of smartboard niet goed, hebben moeite hebben bij het invullen van werkblaadjes en missen een stukje van de sfeer in de klas omdat ze de mimiek van de klasgenoten of de leerkracht niet zien.

LVI schoolsystemen

Onze schoolsets van LVI bieden hiervoor een uitstekende oplossing. We hebben 4 vergrotingssystemen die nog aangepast kunnen worden aan de individuele vraag. Onze KEUZEWIJZER kan helpen het juiste systeem te kiezen. De 4 vergrotingssystemen voor op school worden erin toegelicht en je krijgt er een antwoord op een aantal veel gestelde vragen.

In de webinar “vergrotingsapparatuur op school” lichten de consulenten je in een 25 minuutjes de verschillende mogelijkheden toe.

Een aantal onderdelen komen in de verschillende schoolsets terug:

  • Beeldschermloep om documenten te vergroten of om bijv. te knutselen
  • Bord- of afstandscamera om het krijtbord, de klas en de leerkracht beter te zien
  • My Board Buddy voor aanpasbare projectie van het digibord op het scherm van de leerling

Het belangrijkste advies dat we kunnen meegeven is de de keuze af te stemmen op de leerling én op de school. Daarbij is het erg belangrijk te weten of de leerling in 1 of meerdere klassen les volgt en of het systeem op een laptop moet worden aangesloten.

4 vergrotingssystemen:

1) Basisset A: LVI MLV met apart scherm
Een schoolset met o.a. beeldschermloep en afstandscamera. Geschikt voor gebruik in een vaste klas (zgn. ankerklas). In combinatie met de erg eenvoudige bediening is deze set ideaal voor het basisonderwijs. Indien er in het secundair in een ankerklas gewerkt wordt, kan deze opstelling natuurlijk ook. Combineerbaar met de My Board Buddy.

2) Basisset B: LVI MagniLink Student Premium 2 met docking station, afstandscamera en splitbox
Een schoolset met mobiele beeldschermloep met camera voor ver en dicht wat dubbel gebruik, mobiel of vast (in ankerklas), toelaat. De mobiliteit zorgt ervoor dat deze schoolset geschikt is voor het secundair onderwijs. Optioneel zijn de My Board Buddy en een extra USB-HDMI module met kabels.

3) Basisset C: LVI Magnilink Student Premium 2
Een zeer compact systeem met mobiele beeldschermloep met wendbare 2-in-1 camera en PC-software. Optioneel is de spraaksoftware of de My Board Buddy . Geschikt voor leerlingen die vaak wisselen van lokaal en die compact willen werken.

4) Basisset D: My Board Buddy
Dit toestel zorgt voor een aanpasbare projectie (vergroting en kleuraanpassing) van het digibord / beamer, schermvullend en zonder kwaliteitsverlies, op een eigen scherm.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit