fbpx

Winterse activiteiten als slechtziende of blinde

De winter is voor velen geen gemakkelijke tijd, het is lang donker en je moet wat meer binnenblijven. Zoek je leuke winterse activiteiten om deze grijze dagen op een fijne manier door te komen ondanks je visuele beperking? Wij verzamelden een aantal mogelijke activiteiten voor slechtzienden en blinden en beschrijven hoe je met een visueel hulpmiddel ze (opnieuw) mogelijk maakt. 

Knutselen 

 • Lumi-lamp: Voor wie graag met z’n handen werkt. Of je nu klust, schildert of boetseert, de Lumi-lamp licht, met zijn brede kap, je werkgebied helder op en maakt ook details meer zichtbaar.  
 • Onyx Deskset beeldschermloep: Om je te helpen breien, haken of zelfs je (klein)kinderen te helpen bij het bouwen van hun speelgoed, raden we je de Onyx Deskset beeldschermloep aan. Met dit vergrotingstoestel zie je voorwerpen dichtbij en veraf tot in het kleinste detail.   
 • Tape-king lintmeter: Ben je bijvoorbeeld gepassioneerd door houtbewerking? Kan je de kleine lettertjes op een meetlint niet nauwkeurig zien? Dan komt deze sprekende lintmeter je te hulp. 

 

Lezen

 • Foldi Go lamp: Om je te helpen lezen zonder je ogen te vermoeien, kies je voor één van onze Daylight LED lampen. De draadloze Foldi Go is erg leuk omdat hij als een accordeon in zijn hoesje kan worden opgevouwen en zo perfect in je tas past. Je neemt hem dus overal mee en kan hem op elke plek inzetten.  
 • Mano 6 beeldschermloep: Lees je ‘s ochtends graag je krant of een tijdschrift, maar vind je het lastig om de kleine lettertjes te lezen? Overweeg dan een Mano 6 draagbare elektronische loep. Compact en krachtig, hij zal je elke dag helpen.   
 • Victor Reader Stream Daisy-speler: Kun je niet meer lezen? Dan is luisterlezen de oplossing voor jou! Dankzij de Victor Reader Stratus audioboekspeler krijg je opnieuw toegang tot je favoriete boeken, maar ook de krant en tijdschriften! Via de Luisterpuntbibliotheek, Kamelego en Transkript zijn die allemaal beschikbaar. 

Koken 

 • Mezzo Focus 24 beeldschermloep: je wilt nieuwe recepten uitproberen, maar hebt moeite om de tekst in je receptenboeken te lezen. Dankzij een Mezzo Focus 24 tafelloep kun je ze probleemloos lezen op een groot scherm.   
 • Heidi sprekende keukenweegschaal: taarten, wafels, cupcakes, enz. Je kent al je gebaksrecepten uit je hoofd. Om de ingrediënten goed af te wegen gebruk je een Heidi sprekende keukenweegschaal.  
 • Combi sprekende oven & microgolfoven: Om gerechten die je de dag ervoor bereidde opnieuw op te warmen, is de Cobolt sprekende oven & magnetron combi het ideale apparaat. Hij leidt je via spraak naar de bereidingswijze die het beste bij je gerecht past. 

 

Administratieve taken 

 • Eschenbach vergrootglas: Lees je post met gemak dankzij een van onze Eschenbach vergrootglazen. Ze zijn zijn voorzien van een klein LED-lampje en helpen je ook de kleine lettertjes te lezen.   
 • XL Print Mini Keyboard: Dit is een mini Bluetooth Azerty toetsenbord dat de voordelen biedt van een toetsenbord met grote letters in een compact formaat. De grote witte letters op een zwarte achtergrond maken het zowel aangenaam als gemakkelijk te gebruiken. 
 • Computersoftware: Ben je een frequente computergebruiker? Probeer dan een van onze computerprogramma’s voor slechtzienden en blinden. Ze zijn ontworpen om informatie op het scherm te vergroten, uit te spreken of om te zetten in braille. 

Nog meer ideeën vind je in onze eerdere blogs:  

Heb je vragen over een van deze visuele hulpmiddelen? Aarzel dan niet met onze visusspecialisten contact op te nemen: sales@sensotec.be of 050 39 49 49.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit