fbpx

Beeldschermloep kiezen

 

Van kleine letters naar duidelijke teks

Boeken, tijdschriften, kranten, administratie, recepten, enz. zijn door hun kleine letters vaak moeilijk te lezen door slechtziende mensen. Je bril is niet (meer) voldoende en dus ga je op zoek naar een hulpmiddel om de teksten en beelden te vergroten. 

Een elektronische loep of beeldschermloep zal voor jou, als slechtziende, heel wat mogelijkheden bieden. Zo’n toestel vergroot de teksten en afbeeldingen tot het formaat dat je nodig hebt en door te spelen met de kleurcontrasten maak je elke tekst leesbaar voor jou. 

In deze blog helpen we je de beeldschermloep met groot scherm te kiezen die het beste bij je past. Zo’n beeldschermloep bestaat uit een groot scherm, een (geïntegreerde) loep en optioneel een leestafel. Ontdek hieronder welke modellen en mogelijkheden er bestaan. 

Basismodel

Ben je op zoek naar een beeldschermloep met een groot scherm en hoogkwalitatief beeld? Dan vind je vast je ding in de basismodellen.  

Een basismodel beeldschermloep bestaat uit een groot scherm van 20, 24 of 27 inch. Hoe groter het scherm, hoe meer overzicht je behoudt van wat je vergroot. 

Je kan niet alleen de tekst vergroten tot soms wel 100x, je kan ook verschillende kleurcontrasten instellen. Sommige mensen zijn bv. gebaat bij geel/blauw contrast, of zwart/geel of nog een andere combinatie. Aan jou om te bepalen wat het beste werkt. 

Ook het type scherm is bepalend. Kies je voor een HD of Full HD-scherm? Dit heeft een impact op de beeldkwaliteit en scherpte van je scherm. 

Tenslotte is de bediening ook verschillend. Voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige bediening zijn er toestellen met slechts 3 knoppen: aan/uit, kleurcontrast wijzigen, letterformaat wijzigen. Voor wie wat handiger is kan dit uitgebreid en verfijnd worden. 

 

Veel basismodellen komen met een (optionele) leestafel. Dit is een platform onder het beeldscherm waarop je de documentatie plaatst om te lezen. Die kan je makkelijk bewegen om doorheen de tekst te lopen. 

Onze selectie: 

Model met spraakfunctie

Wanneer lezen niet meer lukt, dan kan je opteren voor een beeldschermloep met spraak. 

Hiermee kan je tekst niet alleen vergroten en van beter contrast voorzien, maar ook de tekst laten voorlezen. Ideaal om op terug te vallen als je ogen vermoeid raken of je bv. Door vlekken in je zicht geen volzinnen kan lezen.  

De beeldschermloep neemt als het ware een foto van de tekst en begint die voor te lezen. Met de Onyx OCR schakel je vlot over van de vergrotingsmodus naar de spraakmodus. Zo laat je document ook voorlezen.

Deze oplossing bestaat ook in een mobiele variant met de Ruby 10. 

Model met afstandscamera

Voor wie graag creatief bezig is, handwerk doet of voorwerpen wil bekijken op afstand, bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van een beeldschermloep met een vergrotende afstandscamera. Deze camera kan je richten op de tafel, maar heeft ook een spiegelfunctie om bv. jezelf te maquilleren of een afstandsfunctie om objecten in de verte te vergroten. 

Het scherm staat in dit geval achter de camera waardoor heel wat werkruimte voor het scherm ontstaat. Ruimte die jij kan gebruiken voor je creativiteit. 

 

Met modellen zoals de Onyx Desket of Magnilink S Premium kun je probleemloos documenten op je tafel of een tekening aan de koelkast vergroten zonder je stoel te verlaten. 

Verplaatsbaar model

Ben je vaak onderweg? Dan zijn de MagniLink Zip en Topaz Ultra 17 modellen precies wat je nodig hebt. Deze lichtgewicht, ergonomische en comfortabele elektronisch loepen zijn eenvoudig in te klappen en te vervoeren.

Je krijgt dus alle voordelen van een beeldschermloep tafelmodel in een compact pakket.

De ideale oplossing voor gebruikers die hun beeldschermloep mee willen nemen naar school, werk, openbaar vervoer, etc.

Wil je ons aanbod beeldschermloepen met groot scherm zelf uitproberen?

Maak dan een afspraak in 1 van onze democentra. Onze visusspecialisten helpen je graag verder. Bel 050 39 49 49 of mail naar sales@sensotec.be . 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit