fbpx

Wat is het belang van een goede (loop)route?

Voor blinden en slechtzienden is een goede uitwerking van een (loop)route, de weg die af te leggen is van punt A naar punt B, ontzettend belangrijk. Een minimum aan obstakels, een correcte vormgeving en een goede geleiding zijn cruciaal.

drawing going from point A to B

Terwijl iemand zich van punt A naar B verplaatst doorkruist die persoon een opeenvolging van plaatsen om zijn of haar doel te bereiken. Bijv. van de bushalte, via het voetpad naar de inkomhal van het bedrijf, enz. Veel elementen kunnen een drempel vormen op deze route. Drempels die er niet alleen voor zorgen dat we vertraagd zijn in ons handelen maar die soms ook gevaarlijke situaties veroorzaken.  Het is belangrijk om vanaf de conceptfase van een bouwproject of omgevingsaanpassing ervoor te zorgen dat obstakels meegenomen worden in het geheel zodat ze niet langer hinderlijk zijn.

 

Goede verplaatsingen, looproutes veronderstellen voldoende vrije ruimte in breedte en hoogte. De minimale afmetingen m.b.t. toegankelijkheid verzekeren die ruimtelijke marge zodat het gebruik door verschillende personen in verschillende situaties veilig wordt gesteld.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit