Welkom op onze opendeurdag, zonder afspraak!

Neem meteen ook een kijkje achter de schermen, geniet van een koffie en ontvang op je bestelling een korting van 5%*!

Democentrum van Sensotec met alle hulpmiddelen

Een bezoek aan ons democentrum, op de zorgboulevard van ZNA Cadix, is het ideale moment om je vragen te stellen of zelf de toestellen uit te proberen onder begeleiding van onze ervaren consulenten. Op een aankoop tijdens deze opendeurdag ontvang je 5% korting*!

Tijdens deze opendeurdag, (her)ontdek je onze verschillende productgamma’s: lampen, loepen, beeldschermloepen, braillehulpmiddelen, sprekende hulpmiddelen, computer- en schoolhulpmiddelen, enz. Je kunt je bezoek voorbereiden door onze online webshop en onze catalogi te raadplegen.

“Visuele hulpmiddelen betekenen voor mij enorm veel. Ze helpen me zelfstandig door het leven te gaan en te genieten van dingen die eerder niet meer mogelijk waren. Samen met Filip, de consulent, vond ik de toestellen die mij écht helpen.” – Yvette, klant met beginnende slechtziendheid 

Praktische informatie opendeurdag

Plaats: Sensotec-Antwerpen – ZNA Cadix, Zorgboulevard gelijkvloers, Kempenstraat 100, 2030 Antwerpen
Datum: 24 april 2024
Tijdstip: van 9u30 tot 16 uur
Toegang: Gratis, zonder afspraak
Hoe kom je er? Auto parking onder het ziekenhuis, tramlijn 1 stopt voor het ziekenhuis (meer info)

Veelgestelde vragen 

 • Ben ik verplicht tot een aankoop?
  Nee, een demonstratie houdt geen aankoopverplichting in. We bespreken grondig alle mogelijkheden en zoeken samen de best mogelijke oplossing. 
 • Hoe weet ik welk toestel ik nodig heb?
  Onze consulenten stellen je bij de kennismaking een aantal doelgerichte vragen. Vanuit hun ervaring kunnen zij jouw wensen koppelen aan de juiste toestellen. Deze kan je ter plaatse uitproberen.
 • Ik kan niet meer lezen, zijn hier oplossingen voor?
  Zeker wel! Er bestaan toestellen die teksten gaan uitvergroten en zelfs voorlezen. Daarnaast kan je ook opnieuw genieten van een boek, tijdschrift of krant via luisterlezen met een audioboekenspeler. 
 • TV-kijken en ondertiteling lezen worden steeds moeilijker. Bestaat er iets om dit te verhelpen?
  Zeker! Er bestaan diverse hulpmiddelen die je kunnen helpen. Wat denk je van een toestel dat ondertiteling vergroot of zelfs voorleest? 
 • Ik wil de computer blijven gebruiken, maar ik zie het allemaal niet meer zo goed.
  Ook voor computergebruik zijn er oplossingen. Er is software die je scherm andere kleurcontrasten geeft, je beeld laat uitvergroten, of zelfs de teksten gaat voorlezen.  
 • Hoe kunnen visuele hulpmiddelen mij helpen in mijn dagelijks huishouden?
  Er bestaan talloze hulpmiddelen die je toelaten zelfstandig het huishouden te doen. Denk aan een sprekende weegschaal, rekenmachine of microgolfoven, maar ook een kleurendetector, rolmaat, labelherkenner,… Jouw consulent luistert naar je noden en biedt je de geschikte oplossingen aan. 
 • Dit zijn waarschijnlijk prijzige toestellen, kan ik rekenen op terugbetaling vanuit de overheid?
  De overheid voorziet in verschillende terugbetalingsformules voor hulpmiddelen bij een visuele beperking. Of je hiervoor in aanmerking komt hangt af van diverse factoren. Tijdens het telefonische gesprek wordt dit al kort besproken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

*niet cumuleerbare promotie, enkel bij contante betaling